Ardahan Eğitim Vakfı, Ardahan merkezde bulunan 23 Şubat İlkokulunda yaptırdığı Bilim Atölyesi'nde yer alacak ''Robotik Kodlama'' sınıfı alt yapısı için yaklaşık 150 Bin TL değerinde bir alt yapı oluşturdu. Türkiye'de 6 ildeki bazı okullarda bulunan Teknolojik sınıflara 3 gün içinde 160 öğrenci başvurduğu öğrenildi. Açılışı 16 Mart 2018 Cuma günü yapılacak ''Robotik Kodlama'' sınıfı için öğrenciler taşıma sistemi ile eğitim alabilecekler.
Ardahan'da çok sayıda öğretmene eğitim verilmeye başlandı. Projeye Ardahan Valiliği ve Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.
Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar yaptığı açıklamada ''Mart ayında açılışını yapacağımız 23 Şubat İlkokulunda ''Robotik Kodlama'' sınıfından sonra Şehit Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Lisesi'ne Lise Öğretim Robotik Kodlama açacağız. Açılışımıza Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve SERKA yetkililerinin katılmasını bekliyoruz. Bu projeyle Ardahan’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği, elektrikli aksamlar vs ilgili temel beceri ve kavramları öğrenecekler. Dernek olarak kendi ilimize böyle bir hizmet kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah AREV olarak şehrimize eğitim alanında daha fazla destek olmaya çalışacağız. Yani Ardahan bilimsel çağ atlayacak, kendi yazılımını, programını ve arabasını yapacak mühendisler yetişecek'' ifadelerine yer verdi.
ROBOTİK KODLAMA NEDİR?
Bu eğitim süreci gençleri robotik alanında geliştirmenin yanında, bilim ve teknoloji alanına yönlendirmekte, bu alanlarda yapılacak çalışmalara zevk ve ilgiyle katılmaları yönünde motive etmektedir. Bu atölye çalışmasında öğrenciler, mekanik, elektrik, elektronik, bilgisayar, kodlama ve programcılığa başlayarak adım adım yapıların nasıl çalıştıklarını incelerler ve bu düzenekleri kendileri tecrübe ederek hayata geçirirler.
Çocuklar bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği, elektrikli aksamlar vs ilgili temel beceri ve kavramları öğrenirler. Öğrenciler bu atölye sayesinde motor nedir, motor ve elektrikli düzenekler nasıl çalışır, sen-sörler (algılayıcı) ne işe yarar, bir robot üzerinde değişiklikler nasıl yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi olacaklar.
Yorumlar
Kalan Karakter: