Ardahan'da süt üreticileri, artan üretim maliyetleri karşısında çiğ sütü düşük fiyata satmak zorunda kaldıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Üreticiler, çiğ sütün litresini yaklaşık 15 TL'den elden çıkardıklarını, aynı sütün ise market raflarında 50 TL ve üzerindeki fiyatlarla tüketiciye ulaştığını ifade ederek üretici ile tüketici arasındaki büyük fiyat farkına tepki gösterdi.
Yem, elektrik, veteriner hizmetleri, ilaç ve bakım giderlerindeki sürekli artışın üreticiyi zor durumda bıraktığını dile getiren besiciler, mevcut çiğ süt alım fiyatlarının maliyetleri karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Kazancın büyük bölümünün aracı ve dağıtım zincirinde kaldığını savunan üreticiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti.
Hayvancılık faaliyetini sürdürmenin her geçen gün daha da güçleştiğini ifade eden üreticiler,"Biz çiğ sütün litresini yaklaşık 15 TL'ye satıyoruz. Ancak aynı süt market raflarında 50 TL'nin üzerinde satılıyor. Aradaki bu büyük fiyat farkını anlamakta zorlanıyoruz. Üreten biziz ama kazanan biz olmuyoruz." ifadesinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: