Son zamanlarda edebiyat dünyasının gelecek vadeden fidanlarından biri olarak gösterilen Elif Aydın, Ardahan Merkeze bağlı Gürçayır (Sağbara) Mahallesi nüfusuna kayıtlı bir ailenin evladı olarak 1994 yılında İstanbul’da yaşama ‘merhaba’ dedi.
Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji ve Sinema-Televizyon bölümlerinde tamamlayan Aydın, başarılı ve parlak bir eğitim hayatının ardından çocukluk hayali olan yazarlığa adım attı.
2019 yılı Ekim ayında Dergâh yayınları tarafından birinci baskısı yapılan “Doğum Lekesi” adlı hikâye kitabıyla, yazın alanına giriş yaparak büyük ses getiren Elif Aydın, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Bu yapıtında, ağırlıklı olarak kullandığı kadın karakterler üzerinden özellikle anne-kız ilişkilerinin toplum tarafından pek görülmeyen, bilinmeyen yönlerine ışık tutan genç kalem, edebiyat otoritelerinden geçerli not aldı.
Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle bu yıl 66’cısı düzenlenen, “Sait Faik Hikâye Armağanı” kapsamında Doğan Hızlan’ın başkanlığını üstlendiği ve Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celal, Prof. Dr. Murat Gülsoy’un yanı sıra Beşir Özmen gibi ön jüri üyelerince belirlenen ödül almaya aday gösterilen 10 kişiden oluşan listeye girme başarısı gösteren Elif Aydın, ilk göz ağrısı olan “ Doğum Lekesi” isimli eserinde dokuz farklı öyküye yer vermiştir.
Genellikle kadın olmanın bugünün dünyasında ne anlam ifade ettiğini ve gündelik yaşamın akışı içerisinde anneler ile kızları arasındaki açıkça görülmeyen iletişim biçimlerini, ait olunan toplumun bakış açısını göz önünde bulundurarak inceleyen yazar Aydın, kitabında ayrıca zaman ve mekân fark etmeksizin geçerli olan evrensel insani durum ve zaafları da ortaya koymuştur.
Yorumlar 4
Kalan Karakter: