26 ve 27’nci dönem CHP Ardahan Milletvekili, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz muhalefet partilerin bir araya gelmesi teklifinde bulundu.
Eski Ardahan Milletvekili ve YP Genel Başkanı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla gündeme dair konularda değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin Terörsüz Türkiye sürecinde yapmak istediklerini sıraladı.
Yılmaz, “Bu süreçte muhalefetin toparlanması lazım. Ama bu gidişat muhalefet partilerinin umurunda bile değil. Geçmişte CHP başta olmak üzere birçok parti genel başkanını iktidarın oyunlarına karşı uyarmıştım dinlemediler. Şimdi bu çağrımı tekrarlıyorum. Muhalefetin toparlanması lazım. Muhalefet bir araya gelip tek vücut olmadan yapılacak seçimlerden olumlu bir sonuç beklemek sadece hayal kurmak olur. Bugün meclis icracı bir meclis olmaktan çıkmış göstermelik tartışmaların yapıldığı iktidarın istediği kanunları çıkardığı bir organa dönüşmüştür. Yani yüce meclisimiz yasama fonksiyonunu kaybetmiştir. Atatürk’ün kurduğu bu meclisi yeniden etkin hale getirmek için tüm muhalefete sorumluluk düşüyor” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına destek verdiğini belirten Yılmaz, “Erken seçimi hepimiz istiyoruz. Ama erken seçim öncesi önemli olan muhalefetin yol haritasını netleştirebilmektir. Muhalefet olarak bunu yaptığımız halde gideceğimiz yol bellidir. Muhalefetin bir araya gelmesinde yer almayanlar mevcut iktidara hizmet ediyor demektir. Biz burada ülke geleceğini parti ve menfaat çıkarlarının önüne koyan gerçek vatanseverlerle bir araya gelmek istiyoruz. Bunun için diyorum ki gelin bir araya gelelim. Oturup konuşalım, millet bizden bunu bekliyor. Toplumsal muhalefeti ortaya çıkartalım” ifadelerini kullandı.
YP Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, iktidara karşı seçimleri kazanmanın 3 yolu olduğunu da vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü, “23 yıllık iktidara karşı seçim kazanmanın 3 yolu var. Bunun birincisi muhalefetin bir araya gelmesi, yani muhalefetin topyekûn birleşmesi gerekiyor. İkinci bir konu ise seçim güvenliğini sağlamak için SEÇSİS sisteminin acilen düzenlenmesi lazım. Bu mekanizma eğer değiştirilmezse olmaz. Şuan partiler bu sistemin ne olduğunu bile bilmiyor. Üçüncüsü ve en önemlisi ise yol haritasının oluşturulmasıdır. Bugüne kadar yaptığım açıklamalarda bunları sıraladım. Her partinin ülke yönetiminde kendi yol haritalarının olması normaldir. Partiler arası bu yol haritasında fikir ayrılıkları olabilir. Her partinin kendi fikirleri vardır. Ekonomi eğitim gibi birçok konuda aynı fikirde olmayabiliriz. Ama demokratik rejim konusunda muhalefetin yekvücut olması gerekiyor. Gelin toplumsal muhalefeti ortaya çıkartalım” açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: