Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklar, kuraklık ve artan orman yangınları nedeniyle 31 Temmuz gecesi tüm camilerde yağmur duası yapılacağını açıklamıştı.
Bu kapsamda dün gece Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla yatsı ezanı öncesinde Ardahan’daki cami minarelerinden sela okundu. Ardından camilerden yükselen dualar, ülke çapında eş zamanlı olarak duyuldu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu akşam yatsı ezanından önce 90 bin camimizin minarelerinden dualar yükselecek. Yangınlardan korunmak, kuraklıktan kurtulmak, her türlü afetten, musibetten devletimizin ve milletimizin muhafazası için ve şehitlerimiz için yapılacak dualara camilerimizde ve evlerimizin balkonlarında hep birlikte amin diyelim. Allah kabul etsin” ifadelerini kullandı.
Öte andan Ardahan’da dün gece yağmur duası yapılacağını öğrenen vatandaşlar camilere akın etti. Camiye gidemeyen vatandaşlar ise minareden yapılan duaya evlerinde katıldı. Hava sıcaklığının kritik düzeye çıktığı bölgelerde halkın talebiyle gündeme gelen yağmur duası tüm camilerde aynı anda yapıldı. Doğal afetlerin yaşanmaması ve orman yangınlarının sona ermesi için ellerini semaya açan Ardahanlılar yağmur yağması için dua etti.
Ardahan’daki tüm cami minarelerinden yükselen yağmur duasında şunlar yer aldı: "Ya Rabbi, susuzluk ve kuraklık sebebiyle büyük bir imtihandayız. Lütuf ve inayetle acılarımızı dindir, rahmet bulutlarınla yangınlarımızı söndür Allah'ım. Ya Rabbi, topraklarımıza zarar vermeyen, sele dönüşmeyen, bol ve bereketli yağmurlar nasip eyle. Ya Rabbi, hayat veren sensin. Vadilere, tepelere, ormanlara, ovalara, susuz kalmış arazilere ve tüm bendelere rahmetinle hayat ver Allah'ım. Ya Rabbi, yangınlara karşı mücadele eden kardeşlerimizi, görevli ekiplerimizi, güvenlik güçlerimizi sen muvaffak eyle. Onlara güç, kuvvet ihsan eyle. Her yerde mansur ve muzaffer eyle. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eyle Allah'ım" denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: