Esnaf Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Ardahan Haber Merkezini ziyaret ederek gazeteci Özkan Karakaya’ya gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.
Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı aynı zamanda Serhat Ardahanspor Futbol Kulübü başkanlığını da yapan İskender Alihanoğlu, Ardahan’da son günlerde yaşanan hayvan ölümleri ve Serhat Ardahanspor’un yeni sezon öncesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.
ALİHANOĞLU “ SALGINDA TELEF OLAN HER HAYVAN SADECE ÜRETİCİNİN ZARARI DEĞİL HEPİMİZİN ZARARIDIR”
İl genelinde şap hastalığı nedeniyle üreticilerin zor günler geçirdiğini vurgulayan Alihanoğlu, “Şehrin ekonomisi hayvancılık sektörü üzerine kurulu çark sayesinde dönüyor. Bizim çok fazla alternatifimiz yok. Bu salgın artık tehlikeli bir boyut kazanarak çiftçimizin üreticimizin canını yakmaya başlamıştır. Hastalıkla mücadele de ilgili kurumlar ne yazık ki yetersiz kalmış, acı sonuçları da ortaya çıkmaya başlamıştır. Salgın nedeniyle telef olan her bir hayvanı sadece üreticinin zararı değil, hepimizin zararıdır. Biz köylü bir hayvanını satsın başının çaresine baksın diyemeyiz. Bu anlayış doğru ve halkçı bir anlayış değildir” dedi.
“HAYVAN ÖLÜMLERİ EKONOMİMİZ İÇİN TEHLİKELİ BİR BOYUTA GELDİ”
Şap hastalığının olumsuz etkilerinin ilerleyen günlerde küçük esnaf üzerinde de görüleceğini vurgulayan başkan Alihanoğlu, yetkililerin biran önce tedbir alması gerektiğinin altını çizerek, “Kent merkezindeki birçok esnafımız bir yandan da besicilikle uğraşıyor. Hayvancılık sektörü aynı zamanda esnafı ayakta tutan şehrin dinamosudur. Köylünün, üreticinin kazancı da zararı da doğrudan biz esnafları etkilemektedir. Bunun için acilen bir eylem planı yapılmalı. Hayvan üreticilerimiz ve bu sektöre bağlı olarak yerel esnafımız devlet tarafından koruma altına alınmalıdır. Bu çapta bir salgın daha önce yaşanmadı. Haliyle çiftçinin bankalara olan borçları bu süreçte ertelenmeli, kayıpları da karşılanarak yeni kredi olanakları sunulmalıdır. Bu salgından en az zararla kurtulmanın tek yolu budur” ifadelerini kullandı.
“TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ FUTBOLCU ARAYIŞLARINA BAŞLADI”
İlimizi Bölgesel Amatör Liginde temsil eden Serhat Ardahanspor’un yeni sezon öncesi yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren kulüp başkanı Alihanoğlu, “Geçtiğimiz gün yeni teknik direktörümüz Hakan Koçer ile masaya oturarak 1 yıllık sözleşme imzaladık. Hocamız şuan takım kadrosunu oluşturmak için sıkı çalışıyor. Bölgesel amatör ligindeki başarılı futbolcularla görüşmeler yapıyoruz. Teknik direktörümüzün istediği futbolcuları takım kadrosuna katarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.
“HEDEFİMİZ BU YIL SERHAT ARDAHANSPOR’U ŞAMPİYON YAPMAK VE 3’NCÜ LİGE ÇIKMAK”
Serhat Ardahanspor’u 3’ncü lige çıkarmak için yeni yönetim olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını da ifade eden Alihanoğlu, “Şuan 3’ncü ligde takımı olmayan birkaç ilden biriyiz. Serhat Ardahanspor profesyonel liglerde oynayacak kalitede bir kulüp bunu başarmak istiyoruz. Bu yüzden yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte işi sıkı tutarak, hiçbir bahaneye sığınmadan atılması gereken tüm adımları kararlılıkla atıyoruz. Bu süreçte hemşerilerimizin maddi ve manevi desteği bizi motive ediyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: