Tarım ve Orman Bakanlığı, Ardahan’da Temmuz ayında şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarının Pazartesi günü yeniden açılacağını duyurdu.
Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada, birçok ilde hayvan pazarlarının kademeli olarak faaliyete geçtiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Yozgat, Sivas, Kayseri, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da bu hafta hayvan pazarları açıldı. Böylece toplam 38 ilimizdeki hayvan pazarları yeniden aktif hale gelmiştir. Aşılamadaki başarı oranlarının artmasıyla birlikte, diğer illerdeki hayvan pazarlarını da kademeli olarak açmış olacağız.Veteriner hekimlerimiz büyük bir fedakârlıkla aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık olarak hayvan hastalıklarıyla mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Üreticilerimizin emeğini ve ülkemiz hayvancılığının geleceğini korumak için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yumaklı, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Artvin’deki hayvan pazarlarının da pazartesi günü açılacağını belirterek, veteriner hekimlerin sahada yoğun bir mesai yürüttüğünü söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: