Ardahan Belediyesi Zabıta ekiplerinin kent merkezindeki fırın ve unlu mamul üretimi yapan işletmelere yönelik yaptığı denetime İl Tarım ve Ardahan Orman Müdürlüğü’nün yanı sıra İl Sağlık ve Ticaret Müdürlüğü personeli de katıldı.
Hafta sonu yapılan denetimde Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla üretim yerlerini denetlerken, zabıta ise üretilen mamullerin gramaj kontrolünü yaptı.
Ardahan’da vatandaşların sağlığını yakından ilgilendiren, sofralarımızın vazgeçilmezi ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamullerin üretim faaliyetinde bulunan işletmeler, hijyen, kayıtlılık, izlenebilirlik, ürün fiyatları ve ürünlerin mevzuatta belirlenmiş gramajlara uygun olup olmadığı denetlendi.
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerle birlikte Tarım ve Orman, Sağlık ve Ticaret Müdürlüğünün ekiplerinin katıldığı denetim çalışmalarında imalathaneler temizlik başta olmak üzere titizlikle incelendi. Ekmeklerin gramajları kontrol edildi. Denetimlerde tespit edilen eksiklikler hakkında işletme sahipleri uyarıldı.
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Tarım il Müdürlüğü yetkilileri, “Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli gıda kontrolörleri tarafından sağlıklı ekmek üretimi ve gıda hijyenine yönelik denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Amacımız halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktır. Bu çerçevede fırınlarda hammaddeden, mamul ürüne kadar iyi hijyen uygulamaları dikkate alınarak denetimler yapıldı. Vatandaşlarımız gıdayla ilgili her türlü durumu “Alo Gıda 174 Hattı’na bildirebilirler” dedinildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: