İran’ın Doğu Azerbaycan Genel Valisi Ali Rıza Beygi tarafından “Türkiye ile İran’ın Sınır İlleri Arasında Ticari, İktisadi, Bilimsel ve Kültürel İşbirliğinin Geliştirilmesi ve Potansiyellerinin ele alındığı forum” davetine katılan Vali Mustafa Tekmen; Kars Valisi Ahmet Kara ile birlikte katıldıkları 3 gün süren bu resmi toplantıda önemli görüşmelerde bulunduklarını vurguladı.
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'in, başkanlığını yürüttüğü Serhat Kalkınma Ajansı’nın iki ilinin (Ağrı ve Iğdır illerinin) İran’a komşu ve sınır illerimiz olduğunu, bu sınır illerimizle İran’ın Doğu Azerbaycan Valiliği’nin ekonomi ve sanayi alanlarında bölgesel işbirliğini arzuladıklarını, onların da bizim Serhat Kalkınma Ajansı’mıza benzer şekilde bu bölgede Tebriz, Erdebil, Urmiye ve Zencan vilayetlerinin oluşturduğu bir birliğinin bulunduğunu; İran’ın bu dört komşu ili ile Türkiye’nin Serhat Kalkınma Ajansı’nı oluşturan Ardahan, Ağrı, Kars ve Iğdır illerinin bölgesel, ekonomik, sanayi ve ticaret işbirliğini sağlamada büyük roller oynayabilecekleri hususlarının bu ziyaret esnasında görüşülerek bir fikir birliğine ulaştıklarını belirtti.
3 günlük bu İran gezisi esnasında Tebriz yakınlarında İran Hükümeti’nce oluşturulan “Yabancılar Organize Sanayi Bölgesindeki” Türk yatırımcılarla ve buradaki fuara katılan uluslararası Türk tekstil ve diğer sanayi firma sahipleriyle görüşen Vali Mustafa Tekmen ve beraberindeki heyet daha sonra İran-Nahcivan sınırından geçen Aras Nehri kıyısındaki “Aras Serbest Bölgesindeki” tesislerde incelemelerde bulunduktandu.
Daha sonra, Tebriz’deki “1. Türkiye İran Ekonomik Bölgesel İşbirliği Forumuna” katılan ve Türkiye’nin bölgedeki önemini vurgulayan konuşmalarını yaparak, bu tür ziyaretlerin bundan sonra da karşılıklı olarak devam etmesi gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tekmen, Tebriz Valisi’nin makamında yapılan Tebriz Başkonsolosumuz Yunus Beke’nin de katıldığı resmi görüşmelerden sonra yurda döndü.