Türkiye-Ermenistan sınırında saat 18.49 sıralarında yer sarsıntısı yaşandı. 4,2 büyüklüğündeki deprem Kars, Ardahan ve ilçelerindeki vatandaşları korkuttu.
Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD)’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; merkez üssü Kars'ın Akyaka ilçesi ve Ermenistan'ın Şirak ili olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yerin 6 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.
Sarsıntı, Kars, Ardahan ve çevresindeki vatandaşları korkuttu. AFAD ve yerel yönetimler, bölgede olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Deprem sonrası bazı vatandaşlar, sosyal medyada “hafifçe sallandık” ve “deprem oldu” şeklinde paylaşımlarda bulundular.
Akşam saatlerinde meydana gelen deprem Ardahan merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Kısa süreli sarsıntı bölgede paniğe neden olurken, depremde herhangi bir can ve mal kaybı ise yaşanmadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: