ARDAHAN ÖNDER'DEN, MÜTERCİMLER'E SUÇ DUYURUSU
Yayınlanma :
11.09.2020 14:31
Güncelleme :
11.09.2020 14:44


Bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunduklarını belirten Başkan Karabulut, açıklamasında şunları söyledi:
“Son günlerde geçmiş dönemlerde benzer senaryolarına şahit olduğumuz, kendi Mahallelerinde yetişen ve yetiştirilen İmam Hatip Camiası ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan bazı (üstlendikleri Rolleri gereği )düzenbazların, sahtekârların ahlaksızlıklarını Müslümanlara mal etme gayreti içinde olanlar şunu iyi bilmelidirler ki;
Bizler, Ahlaki değerlerimizle ve toplumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan sahtekârlık taziz ve tecavüz gibi zafiyetleri olanları İmam Hatipli gibi göstermek Ahlaksızlığın Alasıdır. Kendi karanlık odalarında besledikleri doyurdukları ve rol verdikleri Düzenbaz sahtekârları sadece şeklen bize benzediği için Ahlaken ve dinen bizimle alakası olmayan, Din adına hiçbir bilgisi ve birikimi olmayan zavallılara verdikleri rollerini oynattıktan sonra, Toplumdaki din algısını yönetmeye çalışan bu müptezeller, buradan hareketle rol verdikleri Ahlak yoksunu şahısların yaptıklarını alıp toplumun bir kesimine mal ederek onları yıpratmaya yönelik kara propaganda aracı yapmak, bir operasyon ahlaksızlığıdır. Ahlaksızlığın her türlüsünü topluma sistematik enjekte etmeye çalışanların Müslümanlara ve kurumlara saldırma hastalığına, ancak fikir fahişeliği ve ahlak zamparalığı teşhisi konulabilir. Bu hastalığa yakalanan Erol Mütercimler’i kınıyor ve bu hastalığını tedavi etmesi için kendisini ve kendi gibi düşünen zavallıları İmam Hatip Okullarını tanımaya ve anlamaya davet ediyorum.
Bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, âlimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz.
Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı, bugünlerimizi ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Biz biliyoruz ki, adalet yerini bulacak ve bir daha kimse ülkemizin güzide okulların olan imam hatiplerden mezun olanlar hakkında böyle pervasız davranışlara cüret edemeyecektir. Son olarak okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan; imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: