Ardahan'da Meralar Verimlilik İçin Gübreleniyor
Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, Damal ilçesine bağlı Eskikılıç Köyü meralarında, ot verimliliği ve kalitesini artırmak amacıyla 20-20-0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirildi.
Yapılan gübreleme çalışmalarıyla, meralardan elde edilen ot miktarının artırılması, yem kalitesinin iyileştirilmesi ve hayvancılığın daha sürdürülebilir hale getirilmesi hedefleniyor. Uygulamanın, bölgedeki hayvancılığa önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Islah faaliyetleri, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor ve Ardahan’ın farklı ilçelerinde de eş zamanlı olarak devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, meraların korunması ve daha verimli kullanılması adına bu tür uygulamaların önümüzdeki dönemlerde de süreceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: