Denetim Komisyonunun emrinde görevlendirilecek kişi ile gün sayısı için toplanan yerel parlamentoda karşılıklı sert konuşmaların yaşandığı görülürken, Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı’nın oturuma hakim olamaması dikkatlerden kaçmadı.
Bir hayli gergin olan Mecliste söz hakkı isteyen DSP Çıldır İl Genel Meclis üyesi Nejdet Kanbir’e söz hakkı vermeyen Başkan Çakıcı’ya rağmen, Kanbir kürsüye çıkarak tarihe not düşecek davranışı ve verdiği özel mesajlarıyla gündemi belirleyen kişi oldu!
CHP Ardahan İl Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi İlimdar Senem’in de zaman zaman yaşandığı ileri sürülen hukuksuzluğu dile getirerek Başkan Çakıcı’yı uyardığı gözlenirken, İl Özel İdaresi 5302 Sayılı kanunun bilincinde olan Senem, Başkan Çakıcı’ya zor anlar yaşattı!
Ardahan İl Genel Meclis’inde yaşanan bu gelişmeler tüm gözleri geçtiğimiz yıl üç defa üst üste mazeretsiz oldukları ileri sürülen ve ıslak imza gönderdikleri iddia edilen Çakıcı ve Baydar’ın durumunun gelecekte ne olacağı, mahkemenin ne gibi bir karar vereceği de konuşulurken, Ardahan İl Genel Meclis üyelerinin salt çoğunluğu, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun yaşandığı ileri sürülen hukuksuzluğa müdahale etmesi de istenmektedir.