Göle’yi Ardahan’a bağlayan 45 kilometrelik karayolu yapımının büyük bir kısmı geçtiğimiz yıllarda tamamlanarak hizmette girdi. Yapımı devam eden bazı bölümlerde ise çalışmalar devam ediyor.
Ardahan Göle karayolundaki çatlaklar sürücüleri korkuttu. Vatandaşlar yolda kayma riskine dikkat çekerken, yolun bazı bölümlerine yapılan koruma duvarlarının kaydığı da görüldü. Karayolunu kullanan minibüs sürücüleri çatlakların her geçen gün artarak devam etmesinden dolayı endişe yaşadıklarını ifade etti. Sürücüler yolda görülen yarık ve çatlakların daha da büyümeden Karayolları Genel Müdürlüğü'nce kontrol altına alınarak altyapının yeniden gözden geçirilmesini istediler.
Her gün binlerce aracın geçtiği karayolundaki bozulmaların istinat duvarlarının sağlam yapılmamasına bağlayan bazı sürücüler ise meydana gelecek bir depremde bu duvarların yıkılma tehlikesinin olduğuna vurgu yaparak yetkililere uyarılarda bulundular.
Yoldaki çatlakların ve kaymanın neden kaynaklandığının araştırılmasını isteyen bir sürücü ise "Yeni yapılan bu yolda çatlakların neden oluştuğunu bilmiyoruz, ekipler sürekli çatlaklara zift döküp kapatmaya çalışıyor. Ama sonrasında yeniden çatlıyor. Üstelik yolun bazı kısımlarının kaydığı açıkça görülüyor. Bu çatlamalara ve yolun kaymasına neyin sebep olduğu iyice araştırılmalı yama yapılarak bu tehlikenin üzeri kapatılmamalıdır” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: