Toplantıda, tanıtıma yönelik Ardahan’ın mevcut tarihi ve kültürel zenginliklerini içeren kültür ve turizm varlıkları değerlendirildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Özefe, “Ardahan’da organik beslenen dağlarda, ovalarda ve yaylalarda birçok çiçekle beslenen hayvanlarda elde ettiğimiz sütten yaptığımız kaşarı, Çeçil peyniri ve diğer ürünlerimizi bu fuarda tanıtacağız. Ayrıca markalaştırmak için gayret edeceğiz. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan şeffaf renkteki bin bir çiçekten arıların organik olarak yaptığı balı dünyaya tanıtmak için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Kafkas arı ırkından elde ettiğimiz ve bin civarında çiçekten toplanan polenden elde edilen Ardahan balını bulunduğu fuarda tanıtacağız. Fuarda ayrıca Ardahan’ın Çeçili, kaşarı, gravyer, lavaşı, ketesi pişisi ile şehrin doğal ve kültürel değerlerini tanıtacağız” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: