Geçtiğimiz gün makamında basın mensuplarına Ardahan Bal Festivalinin adını değiştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Faruk Köksoy’a AR-Der Başkanı Ahmet Demirbaş’tan adeta ültimatom gibi açıklama geldi.
AR-Der Basın ve Halkla İlişkiler Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklama aynen şöyle;
Festival Düzenleme ve Prosedürü!
Katılımsız Festivaller, Yöre Halkına Ne Fayda Getirecektir
Bu festivallerin ne amaçla uygulandığını ne yazık ki anlamış değiliz. Doğu Anadolu’da İlk festival Göle Kaşar festivali, Tarihe damgasını vurmuş ve festival adını alfabelere yazdırmıştır, çünkü o günlerin yerel yöneticileri de büyük heves ve misafirperverlikleriyle de büyük özveri örneklerini sergilemişlerdir.
FESTİVAL İÇİN HAZIRLANAN GÖLE KAŞARI 7.YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU BOYUNDA?
Festivallerde 500 kilo ve 1000 kilo ağırlığındaki Göle Kaşarı Gines rekorları kitabına girmiş ve dünya basınında da önemli yer almış ve haklı gurur kaynağımız olmuştu.
Ne yazık ki daha sonra siyasiler seçim meydanlarında ilgi göremeyince, soluğu Festival alanlarında almaya başlamış olmaları, ürün sahipleri stantlardaki yerlerini terk ettiler. Ve her şey ideolojik düşüncelere yenik düşürerek, siyasallaştırdılar. Ve sivil inisiyatifleri, yani halkın temsilcilerini saf dışı edildi.
Eğer amaç ürünü sembolize edilecek ise, bu işi senede bir günlük gösterişle sabote edilmemeli ve Dünya pazarlarına gidecek yol tıkanmamalıdır.
Belediye Başkanı Sayın. Faruk Köksoy, Kuzeyanadolu Gazetesindeki açıklamasında: Balımızı tanıtmak amacıyla gurbetteki hemşerilerimizi bölgeye davet ve teşvik niteliğinde olduğunu açıklamış?
Ardahan İl Derneğimiz girişimiyle ile1999 Yılında ve ilk Ardahan Ulusal Bal Festivali gerçekleştirmede dönemin Belediye Başkanı Sayın. Teoman Güngör, masrafını da birlikte karşılamayı beyan ederek, yeter ki balımızı dünya pazarlarına taşıyın ve tanıtın büyük bir hevesle gecesini, gündüzünü seferber etmiştir. Dönemin valisi Sayın Ayhan Nasuhbeyoğlu, Valilik olarak her türlü katkıyı sunmaları neticesinde önemli mesafeler alındı. Sayın. Nuri Vatan, Bilgisayar satış mağaza reyonlarında, Aytemiz Petrol İstasyonları, K.A.I Vakfı ve üyeleri olan iş adamları kendi iş yerlerinde Ardahan balını teşhir etmişlerdir. Demek ki bu mesafeler derneğimizin diyalog ve çabalarıyla oluyor. Kahvehane köşelerinde değil.
Ardahan balı daha sonraki yıllarda Yerel yöneticilerin keyfi ve siyasi düşünceleri ise, söz konusu ürünlerin tanıtım ve teşhirini sekteye uğratmaktan başka bir anlam taşıyamayacağı mantığını ortaya koyuyor.
Ardahan, sadece Ardahan’da yaşayanların değil, Tüm Ardahan kimliğini taşıyanlarındır!!!
Bu ayrımcı engeller neticesinde biz Ardahan Derneği geçmiş yıllarda karşılaştığımız ayrımcı engellere tedbiren ve Ardahanlı olarak. Patent almaya mecbur ettirmiş olup, temennimiz Belediye Başkanımız, Ardahan Bal Festivali ile ilgili basına yapmış olduğu açıklamayı tekrar gözden geçirmesini hatırlatmayı görev sayıyoruz.
Halkı Yanıltmak Değil, Korsan Değil, Yasal ve Mantığı Uygulamak.
Derneğimiz tarafından 1999 yılında başlatmış olduğu Ulusal Ardahan Bal Festivali’nin Patenti Derneğimize Aittir.
Festivalinin Belediye Tarafından Yapılmak istenirse
Dernek olarak isteklerimiz.
1. Ev Sahipliğinin Belediye yapması ve Ardahan Valiliği Ardahan Belediyesi Ardahan İl Derneği ve Ardahan Arıcılar Birliği ile Yapılması.
2. Davetiye Broşürlerde Derneğimizin Logosunun ve Derneğimizin isminin yer alması.
3.Sunum ve Sanatçı tespitinde Dernek ve Belediye ile birlikte belirlenmesi.
4.Açılış Konuşmasının Derneğimiz tarafından Başlatılması.
DERNEK
ARICILAR BİRLİĞİ
BELEDİYE
VALİLİK KONUŞMA YAPARAK, VARSA BAKAN VS. DİĞER İLGİLİ KURUM TEMSİLCİLERİ KONUŞMAYA DAVET EDİLMELİ.
Saygılarımızla.
Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği
Ahmet DEMİRBAŞ AR-DER. Dernek Başkanı