Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) Başkan adayı Ercan Demirbaş, başkanlık görevine seçilmesi durumunda uygulamayı planladığı projeleri ve temel ilkelerini açıkladı. Üretici odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurgulayan Demirbaş, "Bu yol, üreticinin sesi olma yoludur. Hep birlikte güçlüyüz." dedi.
Demirbaş’ın projeleri arasında öne çıkan başlıklar şöyle:
Her ilçeye veteriner kliniği kurulacak ve nöbetçi veteriner uygulaması başlatılacak.
Buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla bilimsel ve saha temelli çözümler geliştirilecek.
Destek ve hizmet dağıtımında adalet ve hakkaniyet esas alınacak.
Köy çobanları ve üreticiler, birliğin kurumsal güvencesi altında olacak.
Her köye en az bir damızlık boğa temin edilerek hayvancılığın kalitesi artırılacak.
“Köylünün ve üreticinin alın teriyle kimse baronluk kuramayacak. Emek en yüce değerdir.” ifadelerini kullandı.
Tarım İl/İlçe Müdürlükleriyle iş birliği içinde zorunlu aşılama programlarına aktif olarak katılım sağlanacak; gerekirse aşılama işlemi birlikte yürütülecek.
Demirbaş, açıklamasında birlik üyelerine ve üreticilere seslenerek, “Birliğimizi güçlendirmek, sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve emeğin değerini korumak için adayım” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: