Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri kapsamında, Ardahan İl Müftülüğü ortaokul öğrencileri arasında bir ezbere şiir okuma yarışması düzenledi.
İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, jüri üyeliğini İl Müftü Yardımcısı Sefaat Derim, Din Hizmetleri Şube Müdürü Vekili Kerim Alkan, Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tülün Karadağ Gönen ve Din Hizmetleri Uzmanı Abdullah Barutçu üstlendi.
Yarışma, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik dini, sosyal ve kültürel içerikli çalışmalarla toplumda milli ve manevi değerler konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan projelerinin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Öğrenciler, şiirlerini duygulu ve etkili bir şekilde okumaya çalışarak izleyicilere anlamlı anlar yaşattılar.
Yarışma sonunda, Muhammed Yusuf Ademi birinci olurken, Hümeyra Çelik ikinci, Nisanur Çelik ise üçüncü oldu. İl Müftüsü Âdem Karadeniz, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederek, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: