Karaca, yaptığı açıklamada, kentte bugün itibariyle tek bir köy yolunun dahi kapalı bulunmadığını, kar ve tipi nedeniyel ulaşıma kapanan yolların vakit kaybedilmeden açılmsında ekiplerin büyük emeğinin olduğunu söyledi.
Olumsuz hava şartlarına rağmen, ekiplerin başarılı bir çalışma ortaya koyduğunu belirten Karaca, "Şu an itibarıyla kapalı köy yolumuz yok. Karayolları içinde aynı durum söz konusu. İlimizde kapalı köy yolunun olmaması, ekiplerimizin gayretiyle oluyor. Üstün bir gayte ve çabanın sonucudur bu durum. Amacımız kış boyunca yollardan dolayı kimsenin mağdur olmamasıdır. Karla mücadele fedakarlık isteyen bir iş. Bu fedakarlığı gösteren tüm ekiplere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gece Hava Sıcaklığı Eksi 23 ile Ağrı'da Ölçüldü
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altında bulunan Doğu'da soğuk hava ve don olayları görülecek. Bölgede gece yoğun sis etkili olacak.
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı 23, Erzurum, Kars ve Ardahan 17, Erzincan'da 13, Iğdır'da 12 olarak kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıkları da sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 6, Ağrı'da 5, Ardahan'da 4, Erzurum ve Iğdır'da 3, Erzincan'da 1 olması tahmin ediliyor.
Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezi'nde 65, Konaklı'da 81, Cıbıltepe'de 26, Erzurum'da 14, Kars'ta 7, Ağrı'da 22, Iğdır'da 10, Ardahan'da 7 santimetre olarak ölçüldü.
İl Özel İdaresi şehirler arası yollarda, belediye ekipleri de cadde, mahalle ve sokaklarda oluşan kar ve buz temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Bu arada meteoroloji yetkilileri, kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünden dolayı oluşabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.