Yaklaşık 20 yıldır Ardahan’a kesintisiz hizmet veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel ile Araş Edaş Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, devasa yatırım projeleri, ortaya koydukları vizyon ile Ardahanlıların gönlünde büyük yer edindiler.
ARAS EDAŞ'TAN ARDAHAN'A 22 MİLYON DEV YATIRIM
Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Ardahan'a 2018 yılında 22 Milyon liralık yatırım yaptıklarını, kamu hizmetinin gereklerinin sürekli yatırım, sürekli bakım dinamiği ile yapılması gerektiğini belirterek, kış mevsimine hazır olduklarını söyledi.
Hızlı ve kesintisiz çözüm Yaz aylarından itibaren Ardahan'da hummalı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, kamu hizmeti yapan bir kuruluşun, kamu hizmeti adına ne yapılması gerekiyorsa onu yaptıklarını belirterek, "Yaz mevsiminin başından itibaren çalışıyorduk. Yeni Trafo Merkezi'nin bağlantı çalışmaları bitmiş durumdadır. Yeni bağlantı hatları ve alternatif besleme olanağı ile daha pratik çözümleri halkımızın kullanımına sunarak plansız elektrik kesintilerini unutturacağız. Bütün arkadaşlarımız gerek şebeke yenilenmesi, gerek takviyesi ile ilgili şuanda çalışıyorlar. Bu sene 22 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Önümüzdeki yılın yatırım planlama çalışmalarına da başladık" diye konuştu.
Meryem Akpınar yeni trafo merkezinin şehrin dışında olması dolayısı imar alanı içerisindeki yapılaşma engellinin kalktığı, hatların yenilenerek daha sağlıklı hale getirildiğini, Ekim ayı itibariyle SCADA çalışmalarının da başladığını sözlerine ekledi.
Ardahan'daki yatırımlarının uzun soluklu ve kalıcı anlayışla yapıldığını ifade eden Akpınar, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.
Akpınar, "Ardahan deyim yerinde ise şu anda bir şantiye halinde. Yer altı çalışmalarından, havai hat ilavelerine, şebeke yenilenmesinden, bakım-onarım çalışmalarına hepsi planlanarak yapılmış durumda. Önümüzdeki kış bu modern şebekelerin faydalarını Ardahan halkının hissedeceğine eminim" ifadesini kullandı.
YATIRIMLARIMIZ SİZLER İÇİN
Aras EDAŞ Genel müdürü Fikret Akbaş ise Şirket yatırımları hakkında daha detaylı bilgi verdi. 2018 yılında; Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Iğdır'da toplam 215 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.
2018 yılının henüz bitmediğine dikkat çeken Akbaş, bu rakamın artabileceğinin sinyalini verdi. Elektrik dağıtım hizmetlerinin önemine değinen Fikret Akbaş, bütün ekonomik, sosyal, kültürel gelişimlerin en temel dinamiğinin enerji olduğuna değindi.
"Kamu hizmetleri isminden de anlaşılacağı üzere aksayamaz. Elektrik hizmeti ise kamu hizmetlerinin yanında insan hayatını etkileyen en önemli kaynaktır. Sürekli yatırım-onarım ve bakım faaliyetleri gerektiren, sürekli gelişme-sürekli iyileşme anlayışı ile hareket edilmesi gereken dinamik bir hizmettir. Bu dinamizm bizi her zaman tetikte tutan, bize aktif bir iş yaşamı getiren harekettir. Ardahan İli yaz aylarından itibaren ciddi bir çalışma içerisinde idi. Şu an trafo merkezi ile bağlantılarımızı tamamladık. 2018 yılında programlanan bakım onarım çalışmalarımız da bitmek üzere. Ardahan halkına hayırlı olsun" Şeklinde konuştu.
İL ÖZEL İDARESİ, SON YILLARIN EN BÜYÜK YATIRIMLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Ardahan'da, köylerin ve kırsal kesimdeki 227 yerleşim alanının içme suyu sorununun çözümü için başlatılan çalışma devlet ve halk işbirliğinde gerçekleştiriliyor.
Ardahan'da, köylerin ve kırsal kesimdeki 227 yerleşim alanının içme suyu sorununun çözümü için başlatılan çalışma devlet ve halk işbirliğinde gerçekleştiriliyor.
Kentte, geçen yıl İl Özel İdaresi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) işbirliğinde, özellikle kış aylarında boruların donması ya da patlaması sebebiyle susuz kalan köylerin bu sorununun çözümü, yetersiz suyu olan yerleşim yerlerine yeterli su ulaştırılması ve eskiyen şebeke hattının yenilenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.
Şehrin kırsal kesimindeki vatandaşların tüm içme suyu sorununu çözmeyi amaçlayan ve kırsal kesimdeki şebeke hatlarında eskiyen PVC boruların yerine soğuğa dayanıklı 350 kilometre uzunluğundaki polietilen boruların döşenmesi planlanan çalışma tüm hızıyla sürüyor.
Kırsal kesimdeki arazilerde iş makinesi ile açılan şebeke hatlarına yerleştirilmesi süren polietilen borular ile 2019 yılı sonuna kadar, Ardahan'a bağlı 227 köyün su şebekelerinin gözden geçirilmesi hedefleniyor.
Kent genelinde süren çalışmaların bir kısmının yapıldığı Hanak İlçesine bağlı Çiçeklidağ köyünde vatandaşlar da hem suya kavuşmak hem de işin hızlı ve sağlıklı şekilde tamamlanması amacıyla İl Özel İdaresi ekiplerine destek veriyor.
Vatandaşlar, şebekedeki boruların döşeme ve kaynak işlemi yapılan bölümlerinde boruların döşenmesinin yanı sıra ağır olan kaynak makinesinin taşınmasında görevlilere yardım ediyor.
Köylerde yaşayan vatandaşların şehrin çeşitli noktalarında görevlilerin yanında çalışıp bizzat desteklediği çalışmayla özellikle kışı sert geçen kentteki köyler, sağlıklı bir altyapıyla kesintisiz suya kavuşacak.
BU PROJE İLE HALK DAHA TEMİZ VE KALİTELİ SU İÇECEK
Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kışın hiçbir köyün sorun yaşamaması için başlatılan çalışmayla köylerin su ihtiyacını uzun vadeli çözeceklerini söyledi.
Proje ile bölge halkının daha temiz ve kaliteli su içme imkanına sahip olacağını dile getiren Aksel, şunları kaydetti:
"Bölgede kış sert geçiyor. Bu soğuklara rağmen birçok köyümüzdeki şebeke borusu polietilen değil PVC borudur. PVC boruların ise bölgede belli bir ömrü var. Bu ömrün bitmesiyle köylerimizdeki şebekelerde zamanla sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle kışın borulardaki patlaklar şebekelerde sorun oluşmasına neden oluyor. Böyle durumlarda bütün köy susuzlukla karşı karşıya kalıyor. Bir köy kış sezonu boyunca içme suyundan mahrum kalıyordu."
Aksel, sorunun çözümü için çalışmaların başladığını aktararak, çalışmalarda İl Özel İdaresi ekiplerine destek veren vatandaşlara teşekkür etti.
KAMU GÖREVLİLERİ İLE HALK ORTAKLAŞA ÇALIŞIYOR
Bu çalışmanın kamu görevlileri ile halkın ortaklaşa iş çıkarmasına örnek olduğunu aktaran Aksel, "Bunun en güzel örneğini Hanak ilçesine bağlı Çiçeklidağ köyünde yaşıyoruz. Çalışma sırasında köylünün de ayni katkısını alarak onlarla kamu ve yerel halkın ortak iş çıkarabilmesinin örneğini gerçekleştiriyoruz. 350 kilometrelik farklı ebatlarda ve farklı basınç ölçümü alınmış borularımızla köylerin tamamına hizmet vermeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Anıl Aksel, 2019'da söz konusu boruların tamamının bitirilerek, su sorununun çözüme kavuşturulmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.
Çiçeklidağ Köyü Muhtarı İlyas Demirci, çalışmayı takdir ettiklerini belirterek, "Bu çalışmayı gayet güzel görüyoruz, takdir ediyoruz. Bu nedenle köylüler projeye tam destek veriyor. İl Özel İdaresi personeliyle çalışıyoruz. Onların isteklerimizi karşılaması bizi de teşvik ediyor" ifadesini kullandı.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: