Hac kuralarının çekilmesinin ardından isimleri belirlenen hacı adaylarının kayıt işlemlerini 4 Haziran'dan itibaren yaptırabileceklerini kaydeden Ardahan İl Müftü Vekili Faruk SÖYLER; "Hac kuraları, her İl'de hacı adaylarının tercih ettikleri kategoride sıralamaya konulması şeklinde çekilmiştir. İllerdeki kesin kayıt aralıkları ülkemizin resmi hac kontenjanına göre belirlenmiştir.
Kesin kayıt sırası gelenler, İl Müftülüğüne veya kesin kayıt yetkisi bulunan acentelerden birisine 4-15 Haziran 2012 tarihleri arasında, tercih ettikleri hac kategorisine göre kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımızdan yüzde 60'ının kaydı İl Müftülüklerince, yüzde 40'ının kaydı ise kayıt yetkisi bulunan Acentelerce yapılacaktır.
Kayıtlara ilişkin geniş bilgiler il müftülüklerinden alınabilecektir." dedi.2012 Yılı hac kura sonucu, İlimizden hacca gidecek hacı adaylarımızın kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için 04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında İl Müftülüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.
İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla Hacca gitmek isteyen hacı adaylarımızın izleyecekleri yol; A-DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONU İLE HACCA GİTMEYİ TERCİH EDİYOR İSENİZ;
1- İl müftülüğüne giderek Kontenjan Belgesi "2012 YILI HACCI İÇİN DİYANETE KESİN KAYIT YAPTIRABİLİR" belgesini alınız.
2-Belgenizi alırken; Lütfen beraber olduğunuz kişileri kontrol ederek Hacca hangi hava limanından uçmak istiyorsanız o hava limanı ve hac konaklama türünüzü tercihinizde belirtiniz. Daha sonra bunları değiştirmek mümkün olmayacaktır.
3- Belgenizi aldıktan sonra tercih ettiğiniz hac konaklama türüne ait ücretin tamamını veya ilk taksitini (Her bir kişi için TC Kimlik numarası, Ad, Soyad ve geçerli bir cep telefonunuzu vererek) kesin kayıt tarihleri olan 04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında ilgili bankalardan birine yatırınız.
4- Hac ücretinizin tamamını veya ilk taksiti ilgili bankalardan birine yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. İlgili Bankalardan birisine ücret yatırmadığınız müddetçe hacca kesin kayıt yaptırmış sayılmayacaksınız.
5- İl hac bürolarının size vereceği form dilekçeyi ve özellikle form dilekçenin ekinde olan açıklamaları dikkatlice okuduktan ve inceledikten sonra doldurunuz.Ayrıca; a- Arka fon rengi beyaz olan 3 adet vesikalık fotoğraf,b- En az 01.01.2013 tarihine kadar geçerlik süresi ve boş vize sayfası bulunan pasaportunuzu, c- Hac ücretinin tamamını veya ilk taksitini yatırdığınıza dair banka dekontu kayıt tarihleri süresi içerisinde lütfen kaydınızı yaptırdığınıza dair İl Müftülüğü Hac Bürolarına eksiksiz teslim ediniz.
Bu belgeler hazır değilse kesin kaydınızı belirlenen sürede mutlaka yaptırınız ve belgelerinizi sonra tamamlayınız. (Kesin kayıt için belgelerinizin tamamlanmasını beklemeyiniz.) B- 2012 YILINDA HACCA GÖTÜRMEYE YETKİLİ OLAN ACENTELERDEN BİRİ İLE HACCA GİTMEYİ TERCİH EDİYOR İSENİZ:
1- İl Müftülüğüne giderek Kontenjan Belgesi "2012 YILI HACCI İÇİN ACENTE'YE KESİN KAYIT YAPTIRABİLİR" belgesini alınız.2- İl Müftülüğünden, TÜRSAB'dan veya Başkanlığının internet sayfasından 2012 yılı için HACCA KAYIT YAPMA YETKİSİ bulunan acentelerin isimlerini öğrendikten sonra bunlardan birisine, 04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında kesin kaydını yaptırınız.
NOT: Kesin kayıt sırası geldiği halde her ne sebeple olursa olsun süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmayanlar bu hakları kaybetmiş olacaklardır.
ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ