Muharrem ayının vazgeçilmez tatlılarından biri olan "Aşure" için, Ardahan’da kuruyemişçilerde yoğunluk yaşanıyor.
Muharrem ayına girilmesiyle birlikte Ardahan’da aşure hazırlıkları da başladı. Geleneksel tatlılardan biri olan aşurenin içine ve süslemesinde konulan aşurelik malzemelere talep arttı. Aşureye lezzetini veren kuru gıda ve bakliyatlar arasında ise en yoğun talep gören ürünler pirinç, bulgur ve nohut olarak sıralandı. Aşurenin olmazsa olmazlarından kuru üzüm ve kuru incir gibi kurutulmuş meyveler de vatandaşlar tarafından en çok talep gören ürünler arasında yer aldı. Aşurenin lezzetine lezzet katan ve süsleme için eklenen kuru yemişlerde ise zirvedeki fındığı ceviz, badem ve susam takip ediyor.
Ardahan’da kuruyemişçi esnafı, bereketi ve bolluğu temsil eden aşurenin aynı zamanda şifa deposu olduğunu ve yoğunluktan memnun olduklarını dile getirdiler.
Yorumlar
Kalan Karakter: