BU RUHSATLARI KİM VERDİ?
Ardahan Organize Sanayi Bölgesinde Taş Kesme ve Taş Kırma Ocağı ruhsatı verilmemesi gerektiği belirtilen ilgili madde de yer alan,“OSB’lerde kurulamayacak tesisler, tesislerde aranacak nitelikler, arsa tahsisleri satışlarında kurulamayacak tesislerle ilgili belirtilen 101. Maddesinde yer alan “Çimento fabrikaları, Beton santralleri, çimento klinkeri üreten tesislerin” kurulmamamsı yazılırken, OSB’ye bu ruhsatların nasıl ve niçin verildiği merak ediliyor.
TAŞ OCAKLARINI GÖREN YATIRIMCI KAÇIYOR
OSB’ye kurulmaması istenen tesislerin ruhsatını veren yetkililer, gürültü çıkaran, üretim yapacak yatırımcının önünü kesmeye yönelik toz bulutların oluşmasına neden olan bu tesislerin kurulmasına neden izin verildi.
BELEDİYE, SORMADAN BİLMEDEN SATIN ALMIŞTI
Ardahan Organize Sanayi Bölgesinde olmaması gereken bu ocakları Ardahan Belediyesi, bünyesinde ARBEL şirketi kurarak andezit taşı kesme işleme tesisini organize sanayideki tesisleri ruhsatıyla birlikte satın almıştı.
509 BİN TL’YE MAL OLMUŞTU
İlgili maddeye bakmadan, diğer üretim yapacak yatırımcının gelmesini engelleyen bu ocakların bir an önce OSB’den çıkarılması gerekirken, Ardahan Belediyesi ilgili maddeyi incelemeden Ardahan belediyesi bünyesine o zamanın parasıyla 509 Bin TL’ye mal ettiği taş kesme ve taş kırma ocaklarının OSB’ye ciddi zarar verdiği ve doğanın tahrip olmasına neden olmuş durumdadır.
OCAK İÇİN BAŞVURANLARA RUHSAT VERİLMİYOR
Öte yandan Ardahan Belediyesi bünyesinde kurulan ARBEL Şirketinin OSB’de 11 dönüm üzerinde kurulu bulunan ve satın aldığı Taş Kesme ve Taş Kırma Ocaklarını dikkate alan bazı yatırımcıların aynı OSB’de taş ocağı kurmak istediklerini ancak buna izin verilmediği de alınan diğer bilgiler arasında oldu.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) NEDİR?
Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme bölgeleri ile donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan ve bu Kanun hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgelerini ifade eder.
Yorumlar
Kalan Karakter: