Ardahan’da organik üretimi yapılan coğrafi işaretli çiçek balı, kent ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Bölgede Kafkas arısından elde edilen bal, kalitesi sebebiyle ülke genelinde ise yoğun ilgi görüyor.
Ardahan Merkeze bağlı Çataldere köyünde arıcılık yapan Necdet Bilgin, kızlarıyla birlikte bu yılın ilk bal hasadını yapmaya başladı. Bilgin ailesinin kızları arıcılıkta babalarına destek veriyor.
Sabahın erken saatlerinde başlayan bal süzüm işi için arıcı kıyafetlerini giyen baba ve kızların mesaisi akşama kadar sürüyor. Kovanlardaki peteklerden süzdükleri balların paketlemesini de yapan Bilgin ailesi aracılığı aile mesleği olarak yapıyor.
Ardahanlı arıcı Necdet Bilgin süzüm sonrası elde ettiği organik balı Türkiye’nin dörtbir köşesine sipariş üzerine gönderiyor. Kızlarının desteği ile arıcılık mesleğine devam eden baba Necdet Bilgin, “Bu sene iyi verim aldık. Organik Ardahan balının kovandan sofraya yolculuğu başladı. Süzme ve petek ballarımız hem kaliteli hem de şifa deposu, sezonun tüm arıcılara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: