RAHVAN AT YARIŞLARI BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali kapsamında yapılan Ardahan Rahvan At Yarışları, Sulakyurt mevkiinde başladı. Yarışmalara Ardahanlılar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "İkincisini düzenlediğimiz rahvan at yarışları bundan böyle geleneksel hale getirerek kültürümüzü yaşatmaya çalışacağız." dedi. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonunda grup olarak yarışmalarda birinciler belirlendi. Grup birincilerine Ardahan Valisi, Belediye Başkanı kupa ve ödüllerini verdi. Çamlıçatak mesire alanında devam edecek olan bal festivalinde yapılacak olan çeşitli etkinliklerin yanı sıra, sanatçılar, ozanlar ve yerel sanatçılar sahne alacak.
Ardahan Belediyesi tarafından, kentin kültürünü ve yöresel balını tanıtmak amacıyla bu yıl 15'incisi düzenlenen "Ulusal Kültür ve Bal Festivali" başladı. Programda, aşıklar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için atıştı. Festival kapsamında, Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile farklı illerden davetliler katıldı.
Başkan Köksoy, burada yaptığı konuşmada, Ardahan'ı güzel günlerin beklediğini, bunun bir göstergesinin de başarılı bir şekilde organize edilen festivallerin olduğunu söyledi. Festivalin artık her geçen yıl kurumsallaştığını ve bunun sürdürülebilir bir konuma geldiğine dikkati çeken Köksoy, "Tabana oturması ve festivalin gerçek amacına uygun süreçlerin yaşanması, amacının halkımıza, şehrimize, ilimize faydalar getirmesi esastır. Biz bu esasları, bu kriterleri her zaman ön planda tuttuk" diye konuştu.
Köksoy, belediyenin kurumsal yapısıyla festivali uyumlu hale getirmeye çalıştıklarının altını çizerek, "Festivalimizin gerçek amacı olan şehrimizin tanıtılması, ilimizin geleneklerinin, folklorunun, kültürünün tanıtılması ve şehrimizin güzelliklerinin potansiyelinin farkındalığının oluşması amaçlanmaktadır" dedi.
AŞIKLAR GAZZE İÇİN ATIŞTI
Buradaki törenin ardından Kaptanpaşa Mahallesi'nden Ardahan Belediye Başkanlığı önüne kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Festivale katılan yerli ve yabancı aşıklar, burada atıştı. Bazı aşıklar da atışmalarında özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Aşıkların atışmalarından bazı dizeler şöyle: "Kahrolsun İsrail, kahrolsun zulüm. Bu vampirlere, kahpe diye intizar edin. Kahrolsun İsrail, kahrolsun zulüm. Batı ile kurumuş tüm vicdanlar, vahşet ile ağlarlar birçok insan. Lanetliyor sizi tüm Ardahanlılar. Kahrolsun İsrail, kahrolsun zulüm" şeklinde oldı. Bu arada, üç gün sürecek festival kapsamında, rahvan at yarışları da düzenlenecek
BİR FESTİVALİMİZ DAHA BAL TADINDA BİTTİ
15. Ulusal Kültür ve Bal Festivalimiz, üçüncü gününde de, Ardahan dan, Ardahan dışından yurt dışından gelen vatandaşlarımızı bir araya getirdi. Çamlıçatak Mesire alanında sabah saatlerinde başlayan festival programı akşam saat 17.00’a kadar devam etti. Festival programı kapsamında bugün ‘En Lezzetli Yöresel Yemek Yarışması’ ve ‘Folklor yarışma’larında Birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödülleri verildi.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yarışmacılara ödüllerini verirken, bu tür yarışmalarımızın bir sonraki festivallerde devam edeceğini söyledi. Çamlıçatak Mesire alanında festivalin birinci gününde akşam 19.00’a kadar devam eden program, akşam saatlerinde havanın yağmurlu olmasından dolayı erken bitirilse de, gün boyu; gurbetten, yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşlarımız doyasıya eğlendi ve sahne alan sanatçıların hareketli türküleriyle iki gün arka arkaya coşkulu bir festivali daha geride bıraktık.
BAL FESTİVALİNDEN SONRA TARİHİ KALEDE GECE KONSERİ DÜZENLENDİ
Ardahan'da üç gün süren 15.Ulusal Kültür ve Bal festivalinin sonunda Tarihi Ardahan Kalesinde gece konseri düzenlendi. Saat 20.00'da başlayan konserde Sanatçılar, Tekin Büyükkaya, Gökhan Temur, Neşe Demir, Erkan Ergezer, Ardahanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Havai fişek gösterisinin ardından, Hareketli müziklerle halay çeken Ardahanlılar yaklaşık 3 saat gönüllerince eğlendiler. Konser sonunda Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Vali yardımcısı Deniz Pişkin, Belediye Başkan Yardımcımız Levent Turan ve Belediye Birim amirleri sanatçılara teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim ettiler. Başkan Köksoy, Ardahanlı hemşehrilerimizin yoğun ilgi ve katılımından dolayı bir teşekkür konuşması yaparak, festivallerin önemine değindi. Köksoy bir sonraki yıllarda festival kapsamında çeşitli yarışmaların yapılacağını ve bu yarışmalara katılımın daha da fazla olacağına inandığını söylerken, üç gün ardı ardına, Bal tanıtımı için yapılan festivalde emeği geçen kurumlara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.