19-20 Temmuz 2025 tarihleri arasında Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen organizasyona 14 ilden 99 sporcunun katılımıyla start verildi.
Ardahan'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, büyük bir katılımla başladı. Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde, toplamda 14 ilden 99 sporcu mücadele etmek için bir araya geldi.
Organizasyonun açılışı, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Uzuner tarafından yapıldı. Uzuner yarışmaya katılan sporculara başarı mesajı vererek motivasyon sağladı.
Uzuner programda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Serhat şehrimiz Ardahan’da sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç sporcuların ve organizasyona emek veren tüm antrenör, idareci ve görevlilerin burada bir araya gelmesi, sporun birleştirici gücünü en güzel şekilde yansıtıyor. Hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyor; centilmenlik, azim ve başarı dolu bir şampiyona diliyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından şampiyonanın ilk gününde, çeşitli kategorilerde yarışmalar gerçekleştirildi. Genç erkekler 5 bin metre, genç kadınlar ise 2 bin 500 metre uzun mesafe serbest teknik yarışına katıldılar. Ayrıca, yıldız erkek ve kadınlar da 2 bin 500 metre yarışlarında boy gösterecek.
Şampiyonanın son günü bugün ise; genç erkekler ve kadınlar 800 metre, yıldız erkekler ve kadınlar ise 400 metre yarışlarına katılacaklar. Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Tekerlekli Kayak Şampiyonası yapılan yarışmalar ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: