Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Alköy köyünde, halk arasında “Çermik” olarak bilinen doğal su kaynağı, yıllar sonra yeniden doğaseverlerin ve çevre halkının ilgisini çekmeye başladı. Dağın eteğinde yer alan ve halk arasında şifalı olduğuna inanılan bu kaynak, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin uğrak noktası haline gelmeye devam ediyor.
Yöre halkının aktardığına göre, suyun mide, böbrek ve romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiğine dair güçlü bir inanç bulunuyor. Ziyaretçiler, bu sudan içmek, yanlarında götürmek ya da sadece doğal ortamında vakit geçirmek için köyü ziyaret ediyor. Özellikle çevre köylerden gelen vatandaşların ilgisi, kaynağın yıllar sonra yeniden hatırlanmasını sağladı.
Yıllar önce betonla çevre düzenlemesi yapılan su kaynağı, zamanla korunmaya alınmış olsa da, düşük debisi nedeniyle dikkat çekiyor. Suyun damla damla akması, kurak dönemlerde tamamen kuruma riski doğururken, bu doğal değer için uzun vadeli koruma çalışmalarına duyulan ihtiyacı da ortaya koyuyor.
Yerel halk ve ziyaretçiler, bu eşsiz doğal kaynağın korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması için yetkililerden daha fazla destek bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: