ALIN TERİ VE EMEKLER KÜLE DÖNDÜ
Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Eskidemirkapı ve Çakıldere köylerinde çıkan yangında evleri ve hayvanlarının kışlık yiyecekleri küle dönen Dilaver Karakoç ve Emine Hoş adlı vatandaşlara Devletin sıcak elini uzatarak sahip çıkması istenmektedir.
Yayınlanma :
27.08.2022 23:30
Güncelleme :
27.08.2022 23:38


Ardahan'ın Göle ilçesinde çıkan yangında bir ev ile 2 ahır zarar gördü. İlçeye bağlı Eskidemirkapı köyünde Dilaver Karakoç'a ait ot yığını henüz bilinmeyen nedenle yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, ot yığınının yanında bulunan ev ve ahırlara sıçradı.
Köylülerin müdahalesiyle yangın söndürülemeyince durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine Göle Belediyesi ve Köprülü Beldesi itfaiye, jandarma, 112 Acil Servis ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangın nedeniyle bir ev ve 2 ahırda hasar oluştu.
BAŞKAN GÜLTEKİN'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Eskidemirkapı köyünü ziyaret ederek Dilaver Karakoç ve Celal Şen'e ait evlerde çıkan yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.
Başkan Gültekin, “Göle Belediyesi olarak üç araçla yangına müdahale ettik. Ayrıca AFAD, Orman İşletmesi, Özel İdare, Köprülü Beldesi, Jandarma ve Köy halkının yangını söndürmek için seferber oldular. Yangında can kaybının olmaması bizi sevindirirken, Dilaver Karakoç ve Celal Şen adlı vatandaşlarımızla sohbet ederek teselli ettik ve sorunlarına ortak olduk” dedi.
ÇAKILDERE KÖYÜNDE 30 TON OT KÜLE DÖNDÜ
Bilindiği gibi geçen haftada Göle ilçesine bağlı Çakıldere Köyünde Köy Muhtarı Tarkan Hoş'un kardeşi Emine Hoş'un yaklaşık 30 ton otu çıkan yangın sonucu tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Olay yerine Göle Belediyesi ve Köprülü Beldesi itfaiye, jandarma ve Özel İdare ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürülmüş, yangında her hangi bir can kaybının yaşanmaması aileyi teselli etmişti.
Çakıldere Köyü Muhtarı Tarkan Hoş, kardeşi Emine Hoş’a ait yanan 30 ton otun söndürülmesinde Göle Belediyesi, Köprülü Beldesi itfaiye ekipleri, jandarma, Özel İdare ekiplerinin ve halkın üstün çabalarından dolayı teşekkür etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: