AK Parti’den esnafa ziyaret, Rektör’e destek
AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç ve parti yönetimi, Ardahan’da esnaf ziyareti gerçekleştirerek sorunları dinlediler.
Yayınlanma :
27.07.2021 21:36
Güncelleme :
27.07.2021 21:36


Ziyarette ayrıca; Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, AK Parti Ardahan Gençlik Kolları Başkanı Emre Karakoyun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Açıkyıldız, AK Parti Göle İlçe Başkanı Sinan Karatay, AK Parti Ardahan İl Yönetim Kurulu Üyeleri Taviddin Coşkun ve Engin Sütçü, AK Parti Damal İlçe Başkanı Nevriye Derdiyok, AK Parti Posof İlçe Başkanı Songül Öner, Posof İl Genel Meclis Üyesi Nihat Ülvan ile parti teşkilatı yer aldı.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde pandemiden dolayı uzak kaldığımız öğrencilerle tekrar bir araya gelmeyi ümit ettiğini ifade etti. Projesi tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi, Planetaryum (Gezegenevi) ile ilgili bilgi veren Rektör Biber, Üniversitenin akademik durumuna ilişkin bazı bilgiler paylaştı. Son 4 yılda lisansüstü eğitim program sayısının 5 kat arttığını belirten Biber, Üniversiteden yapılan uluslararası bilimsel yayın sayısının son 4 yılda 3 kat arttığını, uluslararası yayınlara atıf sayısının ise 10 kat arttığını dile getirdi. Yayın ve atıf sayısındaki büyümenin eğitimdeki niteliğin arttığının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Rektör, bilimsel çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
Milletvekili Atalay: “Üniversitemiz hakkında yapılan yalan haberler Üniversitemize ve Ardahanımız’a zarar veriyor”
Ziyarette konuşan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, “Üniversitemiz hakkında yapılan yalan haberler Üniversitemize ve Ardahan’ımıza zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Dekanlık görevinin vekâleten geçici süreyle Rektör tarafından yürütülebileceğini belirten Milletvekili Atalay, dekan ataması yapıldığı takdirde görevin asaleten birine devredildiğini vurguladı. Prof. Dr. Atalay, Üniversitelerde dilek / öneri / şikâyet sorumlusunun bizzat Rektörün kendisinin olmasının sürecin hızlı işlemesi ve çözüm üretilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti. “Başka üniversitelerde olduğu gibi Ardahan Üniversitesi Rektörü bu gibi görevlerden maaş kesinlikle almaz” diyen Milletvekili Atalay, bu tip yalan haberlere tevessül edenlerin toplumun zihninde yanlış bir algı yaratmaya çalıştığının altını çizdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: