Ardahan’da, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde il, ve ilçe belediye başkan aday adaylarına yönelik temayül yoklaması yapıldı. Karagöl Mahallesinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde 6 sandıkta 292 kişi oy kullandı.
Yerel seçimlere yönelik düzenlene il ve ilçe belediye başkanlıkları aday adayları için temayül yoklamasının sorunsuz bir şekilde gerçekleştiği görüldü.
Temayül yoklamasında 139 delegenin merkezden, Göle'den 74, Hanak'tan 46,Posof'tan 40, Çıldır'dan 32 ve Damal'dan 15 delegenin oy kullandığını belirten AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, yüzde 85 oranında katılımın sağladığını vurguladı.
Ardahan’da yapılan temayül yoklamasında AK Parti Ardahan’da Sezai Altun’a yüklenirken, halktan ve partiden kopuk olan mevcut Belediye Başkanı Faruk Köksoy sıfır çekti.
Göle’de Cengiz Çapan, Sabri Muratoğlu Süleyman Çelenk, Mutlu Şanlıtürk ve Akın İsmailoğlu arasında oy paylaşımı yapıldığı bildirilirken, Posof’ta Erol Özer oyların neredeyse hepsini aldı. Çıldır’da Mehmet Fatih Kılınç önde giderken, Hanak’ta Harun Tankoç ve Gürhan Kurukaya oyları paylaştı.
Ardahan’da yapılan temeyül yoklamasına AK Parti MKYK Üyesi Yasin Aktay, Ardahan Milletve-kili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Afyon Milletvekili Semiha Öz, partililer ve bazı vatandaşlar katıldı. Ardahan Haber