Gazeteci Yılmaz'ın da bahsettiği, Ardahan’da AK Parti İl Yönetiminin Partiyi ciddi sıkıntılara soktuğunu ve Partinin 3-5 kişinin elinde paçavraya çevrildiğini ve kamuoyunda oluşan algının hiçte hoş bir görüntü vermemesi bizlerin ne derece objektif-tarafsız ve geleceği öngören yayın politikası yürüttüğümüzü ortaya koydu.
Ardahan'da önümüzdeki yerel seçimlerde hizmet üretme kapasitesi olan hiç kimsenin AK Partinin il ve ilçe adaylığını düşünmediğini gördüğümüz bu süreçte küçük olsun bizim olsun nasılsa Başbakanın karizması bizleri seçtirmeye yeter diyerek bu anlayışla Partiden herkesin uzaklaştırılmasının sağlanması sonucu ''AK Parti hem aday adayı bulma noktasında hem de Ardahan’daki yöneticilerin halka yaklaşımındaki ötekileştirici üslup politikasıyla Ardahan'da kamuoyu desteği noktasında sefilleri oynuyor'' iddiasındayız.
Ardahan'a bina-yol vs vs yapımını överek anlatanların, inşa ettirdikleri yapıların yaşayan insanlara hizmet etme amacı güttüklerini iddia etmelerinin bir anlam ifade etmediğini gözlemlediğimiz Ardahan kamuoyunda, ''Asıl meselenin insanların gönlünü inşa etme, halka tepeden bakan değil, şefkat ve muhabbetle yaklaşılmaması nedeniyle çok ciddi bir sıkıntının kamuoyunda oluştuğunu bizim gibi herkes müşahede etmiş durumdadır.
Birlik ve beraberliğin olmadığı, partiye gönül vermiş insanların çeşitli hile ve tavırlarla küstürüldüğü Ardahan'da AK Parti Genel Merkezinin bu konuya el atması ve hızla eriyen kamuoyu desteğinin yeniden kazanılması noktasındaki çalışmaları umarız çok kısa sürede sonuç verir ve Parti Ardahan'da Aday yığılmasının olduğu bir seçim startına yön verir, herkesin severek oy verdiği o canlı günlerdeki coşkusunu kazanmasına neden olur.
Mevcut il yönetimindeki şahısların bile bir araya gelemediği, gelenlerinde birbirini sürekli suçlayıcı tavırla hareket ettiği Ardahan AK Partide seçim öncesi tam bir fiyasko yaşanmaktadır.
Yıllarını partiye verenlerin basın açıklamalarıyla partiden neden koptuklarını açıklamalarını görmezden gelenler, haklarında kamuoyunda konuşulan iddiaları cevaplayamayanlar, Partinin imkânlarını kendi aile ve eş-dost çevresine kullandırmaktan başka bir iş yapma görüntüsü veremeyenler, Ardahan halkı nezdinde şimdiden cezalandırılmışlardır.
AK Partideki bu kan kaybını ancak Halka kucak açan, halkla oturup onların derdiyle dertlenen ve çözüm üretenler durdurabilir.Gözüne siyah gözlük takıp halka tepeden bakarak yürüyenler, Partinin içinin nasıl boşaldığının farkındalar ama onlar için önemli olan yürüttükleri ticari faaliyette ne kadar işi götürürsem kardır mantığı Ardahan'da AK Partiyi bu hale getirmiştir.
Ardahan'da Basının yazdıklarından rahatsız olup ''zaten AK Parti düşmanlarıdır'' kolaycılığına kaçanlar, ellerinde bulunan 3 Belediye Başkanlığı hakkında ortaya atılan iddialara bile cevap veremez duruma gelmişseler.
Herkes birbirinin neler çevirdiğini bildiği için birbirini idare ediyorlar sorusunu akla getiriyordur.
Bir AK Partilinin dediği gibi ''Ardahan'da At izinin İt izine karıştığı yerde benim ne işim olur'' lafı AK Partililere dokunmamış olacak ki onlarca etkili insanı kendi siyasi ikballeri için kaybettiler, onların bu partiye gönül vermiş aile çevresini ve dostlarını da beraber kaybettiler ama kimsenin umurunda değil.
Ardahan'da CHP Hiç bir zaman AK Partiden başarılı olamamışken bu keyfiyetçi ve kısır düşünceli insanlar yüzünden şimdi partideki bu kaosu gördükleri için stratejik olarak Halkla başarıyı yakalamak için yoğun bir ilişki içerisindeler.
Başarıya giden yol Halkın gönlünü kazanmaktan geçer diyen Başbakanın 3 dönemdir yakaladığı başarının zerre-i miskalini Ardahan’da sergileyemeyenlerin başında oldukları bu emaneti nasıl çar-çur ettikleri ayan beyan ortadadır.
Bizler Gazeteci olarak kamu adına gördüklerimizi yazmakla mükellefiz, ama her şeyi gördükleri halde Ardahan'da ''3 MAYMUN’U OYNAYANLAR'' bu pişkinliklerini neye borçlular diye sorarsanız, geçmişte Ardahan'da siyaset yapıp Ardahanlıyı kandırıp sırra kadem basanların akıl hocalığı onlara bu cesareti vermektedir.
Ardahan'da AK Partide en tepedekinden en aşağısına kadar bir moral bozukluğu ve içinden çıkılmaz bir ruh halinin yerleştiğini görmekteyiz.
AK Parti Milletvekili adayı Gökdemir'in söylediği gibi ''Dava adamı diye önümüze düşenler, bizi yanılttılar'' sözü ve açıklamaları Ardahan'da işlerin hiçte gözüktüğü gibi gitmediğini ortaya koymuyor mu?
Şimdi seçim sürecinin arifesinde Genel Merkez Bu hatasından dönecek adımları atıyormuş.
Biraz geç kalmadılar mı? Nedenini sorarsanız Atı alan Üsküdar’ı geçti atasözünü burada söylemek en doğrusu değil mi?
Bakalım Gazeteci Fakir Yılmaz ve Bizlerin yazdıklarına kulak veren çıkacak mı?
Siyasette etkin yol ciddi kadro kurmak ve Halkla kucaklaşmayla olur. Ardahan’da bunları gören varsa yazsın biz yayınlayacağız.
Yol yapmak, su getirmek, baraj yapmak Ardahan'ı topyekun inşa etmek bir manada önemli ama asıl mesele Gönlü kırılan, ötekileştirilen tepeden bakılan AK Partiye gönül vermiş bu insanların gönlünün kazanılması ve bu olaylardan haberi olmayan ama bir şekilde AK Partiden kopan, koparılan insanların gönlünü inşa etmek birincil iş olması gerekmektedir.
Ardahan'ın en büyük sorunu siyasette aradığı liderini bir türlü yakalayamamasıdır, onu da umarız ki aşar. Zübük vari politikalarla Ardahan’ı kaosa sürükleyen ve içe kapanık korkak siyasetçilerden çok çekti Ardahanlı. Ardahanlı sağduyulu ve vizyon sahibi, kendisiyle barışık ve halkı kucaklayan siyasetçi arıyor. Eğer bu saydıklarımız gerçekleşmezse Ardahan siyasette sefilleri oynamaya devam edecek, AK Partinin şu an sefilleri oynadığı gibi.
Bizden söylemesi!...
EDİTÖR