Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Ardahan İl Derneği, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ardahan’a gelerek toplantı gerçekleştirdi.
Kurulduğu günden itibaren birçok etkinlik gerçekleştiren ve Ardahanlıların buluşmasına ve kaynaşmasına katkı sunan Ahmet Demirbaş’ın başkanlığında ki Ardahan İl Derneği, Dursun Akçam Kültür Merkezinde Ardahan’ın sorunlarının tartışıldığı ve konuşulduğu bir toplantı düzenledi.
Toplantı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş, “İstanbul’da ikamet etsek de gözümüz kulağımız hep Ardahan’dadır. Her yaz Ardahan’a gelerek buradaki yetkililerden ilimizin geleceğini ilgilendiren projeler ve çalışmalar hakkında bilgi alıyoruz ve eksiklikler konusunda fikir alış verişi yapıyoruz. Sorunlarının çözümü konusunda katkı sunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda derneğimize üye çalışması da yapıyoruz” dedi.
ILGAR TÜNELİ ASKIYA ALINDI!
Büyük ümitlerle temeli atılan ve 2019 Ekimi’nde tamamlanması beklenen Posof Ilgar Tünel Projesinde çalışmaların askıya alındığını ve sorunların olduğunu açıklayan Demirbaş,”konu ile ilgili Ardahan Valiliğinde bilgi alıp durdurulan tünel projesinin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Yine Sahara tüneli başlamadı. Ardahan Ardanuç arasında tünel yapılmasını istiyoruz. Yollarımız bir türlü bitmedi ancak çalışmalar devam ediyor. Hafta başı Ardahan Valiliği, Belediye, Ticaret Odası ve diğer STK Başkanlarını ziyaret ederek sorunlarımızı ileteceğiz. Dernek olarak 15 gün Ardahan’da kalıp Ardahan için çalışacağız. Ak Parti Ardahan İl Başkanlığına atanan Hakan Aydın Başkanımızı da ziyaret edip sorunlarımızı konuşup tebrik edeceğiz” ifadesini kullandı.
MESAJLARIMIZ YERİNİ BULUYOR
Sürekli göç veren Ardahan’da memlekete geri dönüşlerin olması için geçmişte ‘haydi köyümüze geri dönelim’ girişiminde bulunduklarını da açıklayan Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş, Ardahan’ın geliştiğini, köylerde yeni yapıların ortaya çıktığını ve verilen mesajın yerini bulduğunu, bu nedenle sevinçli olduğunu söyledi.
Demirbaş; “Geri dönüşler başladı. Ardahan ne kadar gelişirse o kadar geri dönüşlerin olacağına biz inanıyoruz. Önemli olan bir kere göçü durdurmak buda neyle yapılabilir ticaretin olması lazım. Buradaki insanların karnının doyması lazım, gurbetteki insanlarımız emekli olduktan sonra memleketine dönsünler. İstanbul beton yığını oldu, bir yeşil alan bile kalmadı. Yetkililer, geri dönüşler konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olsunlar” şeklinde konuştu.
SERHAT ARDAHAN SPOR’A SAHİP ÇIKMALIYIZ
Ardahan’da düzenlenen şenlik ve festivallere dernek olarak her zaman katılım sağladıklarını da belirten Demirbaş, “Kurban Bayramı ardından Göle Kaşar festivaline katılacağız. Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek Ardahan Bal Festivaline de katılıp hemşerilerimizle hasret gidereceğiz. Ardahan’ın il olmasına derneğimiz öncülük etmiş olup, Ardahan Bal Festivali patenti de derneğimize aittir. Şenlik ve festivallerde bölgemizin sorunları tartışılsın. Paneller düzenlensin. Ardahan’ın geleceğine yön verecek projeler üzerine eğilim gösterilsin. Yine Ardahan’ı Bölgesel Amatör Liginde temsil eden ekibimiz Serhat Ardahan Spor’a da başarılar diliyorum. Şehrimizin takımı, el birliği içinde sahip çıkarak her zaman katkı sunmaya hazırız" değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: