Vali Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Kongre Caddesi'nde devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yıl dönümünün mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bölgenin kurtuluşu için tarih sürecinde verilen mücadelenin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Köksoy, ” Namusa sahip çıkmak, vatana sahip çıkmak ve geleceğimize sahip çıkmak, şehitlerimize sahip çıkmakla eşdeğerdir. Bugün burada toplanarak, ilimizin kurtuluşuna vesile olan kahramanları rahmetle anıyoruz” dedi.
Başkan Köksoy’un konuşmasının ardından törende şiirler okundu, atlı birlikler ve halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kurtuluş şöleninde Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Mehteran Takımı’da gösteri yaptı. Tören sonunda Vali Ahmet Deniz, protokol üyeleri ve vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti.
ŞEHİTLERE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
Kongre Caddesi’nde ki törenin ardından, protokol ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Halilefendi Mahallesi’nde ki Yanık Cami Anıtı’na kadar yürüyüş yapılarak, Ruslar ve Ermeni çeteleri tarafından yakılarak şehit edilen Türk’ler için dua edildi.
SOLOTÜRK GÖSTERİSİ
Şehrin işgalden kurtuluşunun 94’ncü yılı anısına Türk Hava Kuvvetleri’nin S
OLOTÜRK F16
Gösteri uçağı, Ardahan semalarında gösteri yaptı. Gösteriyi, Kür-Kale Park’ta toplanan çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.
KONFERANS
İşgalden kurtuluşun 94’ncü yıldönümü olması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enis Şahin tarafından “Türk-Rus-Ermeni ilişkilerinde Ardahan” konulu konferans verildi.
FOTOĞRAF SERGİSİ
Kutlama programları kapsamında Ardahan Belediye Başkanlığı Yalnızçam Salonu’nda hazırlanan fotoğraf sergisi gezildi. Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan sergi de, birbirinden güzel Ardahan fotoğrafları büyük beğeni topladı.
VALİ DENİZ'İN 94'NCÜ KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI
Vali Ahmet Deniz, Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Vali Deniz’in mesajı; “Serhat şehrimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’ncü yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, heyecanla ve coşkuyla kutluyoruz. Öncelikle, yokluk ve yoksulluk içerisinde çok zor şartlar altında kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Kahraman Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.
Değerli hemşehrilerim, tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması açısından son derece önemidir. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Ardahan olmalıdır. Sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, ortak yaşama kültürünü oluşturmuş insanımızın bu erdemli davranışı özellikle çağımızda çok ama çok önemlidir. Biz, bu sevgi ve hoşgörüyü birlik ve beraberlik içerisinde muhafaza ettiğimiz sürece, gelecek günlerimiz çok daha iyi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Ardahan’ımızın 94’ncü kurtuluş yıldönümünü yürekten kutluyorum.”