Ak Parti'nin Ardahan’da başarılı olması için seçimlerde diğer partililer gibi kendisinin de aktif bir şekilde yer aldığını belirterek, bu çalışmanın emrini ne başbakandan aldığını nede AK Parti genel merkezinden aldığını belirterek, “kendim gelip çalışmalara destek verdim dedi.Parti temayülü bir partilinin zaten üzerine düşeni yapmasını bekler.
2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde AK Partiden Ardahan Milletvekili Aday Adayı olacağını da açıklayan Gökdemir “Partimiz münasip görür halkımızda bu kararı onarsa, Milletvekilliği anlayışını sil baştan değiştirecem.
Ardahan’da yapacağım ilk icraatların başında Kardeşliği pekiştirmek olacak ve iktisadi de ilimize uygun projelerle ilin kalkınmasını kısa bir sürede sağlalyacağım. 30 yıl önce Kars Ardahan’ın Türkiye ekonomi sıralamasında ilk onda yer alırken Erzurum 25’nci sıradaydı.
Ne oldu da peki Ardahan şimdi ekonomik sıralamada son sıralarda Erzurum ilk onun içerisinde yer aldı. Olan şu 30 yıllık süre zarfında seçilen milletvekillerimiz proje üretmedi ilin hakkını Mecliste yeterince arayamadı. Ülkemizde para sıkıntısı yok yeterki kalkınmada doğru yatırımları istemesini bilin hükümetimiz her ile gönderdiği kaynağı ilimize de göndermektedir.
Temel sorunumuz olan ekonomik sıkıntı kaynaklarımızı verimli ve yerinde kullanamamaktan geçiyor. Bu bölgede tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirmek gerekiyor. Entegre tesisleri kurmazsak ilimizin gelişmesini beklemek hayal olur” açıklamasında bulundu.
Bundan sonra vatandaşların sorun ve sıkıntılarını çözmek için TBMM’ne milletvekillerinin ayağına gitmesine gerek kalmayacak bir çalışma yapacağını söyleyen Gökdemir, Meclis’in çalışma saatleri dışındaki tüm mesaisisini Ardahan’da tutacağı bir ofiste telekonferans yöntemiyle birebir görüşerek çözeceğini ve bu düşüncenin tüm ülke genelinde çığır açacağını da sözlerine ekledi.
15 yıldır MÜSİAD gibi bir kuruluşun yönetim kurumunda görev aldığını ve Ardahan ile Ankara illerinde başta hayvancılık olmak üzere ticaretle meşgul olduğunu söyleyen Orhan Gökdemir “MÜSİAD’a kayıtlı üye sayısı 15 bin 500’ü aşmış bir durumdadır. Üyelerimizin 3 binden fazlası hayvancılık sektöründe yer alıyor. B
enimde iştigal olduğum bu sektör ilimizin kalkınmasına ve çok kısa sürede ekonomik refaha kavuşması mümkündür. Kurulucak bir entegre tesis yeni tesislerin kurulmasının önünü açacağı gibi et ve süt ürünlerinin bilimum çeşitlerinin ilde üretilmesine yol açacak ve ilde hayvancılık kar getiren bir sektör olacaktır. Rize ilinde çay üreticisi olan vatandaşların çayları nasıl ellerinde kalmıyor.
Entegre tesislerinde değerleniyorsa bu olay ilimizde hayvancılık sektöründe hayata geçmesi mümkündür. Ben 2011 yılında Ardahan’a böyle bir entegre tesisi açacağıma söz vermiştim. Bu tesis için tüm yatırım ve teşvik belgelerim hazır olmasına rağmen yer tahsisi yapılmadığı için bu yatırımı gerçekleştiremedim. Üç buçuk milyona mal olacak bu tesis bölgede örnek olacak ve diğer yatırımcıların buralarda entegre tesis açmak için yarışa girecekken şimdi. Bu yatırım girişimim 6 ay içinde yer tahsisi yapılmasa hayata geçemeyecek" ifadelerini kullandı.