Okulda yaşanan sorumsuzluk ve disiplinsizlik nedeniyle öğrenciler düzenli eğitim almadığı gibi, okulda yaşanan sıkıntılar nedeniyle çocuklarını artık 23 Şubat Ortaokuluna göndermeyeceğini belirten Öğrenci Velisi Mitat Çoban, başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere AK Parti Ardahan Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyon Üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay’ı göreve çağırarak, “Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Okul yöneticileri bu durumla ilgilenmiyor. Bizim en büyük sermayemiz olan çocuklarımıza sahip çıkın” dedi.
Ardahan 23 Şubat Ortaokulu eğitim gören çocuklarının huzursuz olması ve darp edilmesi üzerine Öğrenci velisi Mitat Çoban, yaşanan sorumsuzluğu gazetemize anlattı.
Defalarca üst üste okul idarecilerine yaşanan sıkıntılar nedeniyle giden Çoban, ilk olarak çocuğunun başka öğrenciler tarafından rahatsız edildiğini defalarca okul yöneticisi Meltem Demirci’ye ve sınıf öğretmenlerine eşi tarafından iletildi. Ancak okul yöneticileri bu durum karşısında kayıtsız kalarak herhangi bir çare bulamadı. Çocuğu başka öğrenciler tarafından sürekli rahatsız edilen Çoban’ın son olarak okulda öğrenim gören diğer çocuğu (yeğeni) da başka öğrenciler tarafından darp edilmesi bardağı taşıran son damla oldu.
Bunun üzerine okulda öğrenim gören biri 6. Sınıf diğeri 8. Sınıf olan iki kız çocuğunu okuldan alan Çoban, Ardahan Devlet Hastanesi’ne giderek burada çocuğunun darp edildiğine dair rapor aldı. Çocuğunun kolunda kesik izleri ve saçının koparıldığını ifade eden Çoban, “Bundan sonra eşim ve çocuklarla beraber okula gittim. Okul müdürüyle görüşmek istedim. Ancak 40 dakika beklememe rağmen müdür gelmedi. Bunun üzerine okuldaki görevli müdürün gelmeyeceğini bana iletti. Bu sırada eşim müdür yardımcısı Meltem Demirci’yle konuşuyordu.
Ancak küçük kızım darp edilen ablasıyla ilgili Müdür yardımcısı Meltem Demirci’ye ablamı dövdüler diye şikayette bulunduğundan o da benim karnım aç yemeğe gideceğim diyerek kızımı başından savmış. Ve bu durumla ilgili okul yönetimi bize her hangi bilgi vermediği gibi, müdür yardımcısının bu tavrı nedeniyle kendisiyle fazla muhatap olmayarak eşimi alarak Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulundum. Darp olayı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Ekipleri duruma el koyarak kız öğrencilerin ifadelerini aldı. Çocuklarımı artık okula göndermiyorum. Bu duruma Milli Eğitim bir an önce el atıp müfettiş gönderip olayı soruşturtması gerekmektedir. Ayrıca Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay’ın konuyla ilgilenmesi gerekir. Okulun fiziki şartları da sağlık açısından uygun değil zaten. Okul bahçesi ve çevresi pislik içinde. Yetkililerin bu konuya duyarlı olmasını bekliyorum” iddiasında bulundu.