Hanak’ta doğalgaz altyapı çalışmaları başladı. Doğalgaz borularının döşenmesi için yapılan kazı çalışması öncesi ilçede tören düzenlendi.
Kurban kesimiyle başlayan törene ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Hanak Kaymakam vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, Hanak Belediye Başkanı Erdal Kurukaya, AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytaç Ulutaş, İl Genel Meclis Üyesi Taşdemir Çoban, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ise, “Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Milletvekilimiz kaan koç ve İl Başkanımız Ersin Yılmaz ile birlikte Enerji Bakanımızı ziyaret etmiştik. Kendisine doğalgaz boru hattı hemen yanı başımızdan geçiyor ve biz ilçelerimize doğalgaz istiyoruz diye talepte bulunmuştuk. Daha sonra kendileri talimat buyurdular ve Hanak ilçemizde çalışmalar başladı. Göle ve Posof ilçelerimizde yapıldı bundan sonra ki süreçte de Damal ve Çıldır ilçelerimizin doğalgaz ihtiyacı karşılanmış olacak” dedi.
Hanak doğalgaz altyapı çalışması töreninde konuşan AK Partili Hanak Belediye Başkanı Erdal Kurukaya, seçimlerden önce söz verdikleri doğalgazı ilçeye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Başkan Kurukaya, “İlçemize bu yıl doğalgazın gelmesi için Valimiz Hayrettin Çiçek, Milletvekilimiz Kaan Koç ve İl Başkanımız Ersin Yılmaz’ın girişimleriyle doğalgaz alt yapı çalışmalarının startı verildi. Ana caddemizde doğalgaz kazı çalışmalarına başladık. İnşallah önümüzde ki yıl bu tarihlerde ev ve iş yerlerimizi doğalgaz ile buluşturacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ise Hanak ilçesinde başlatılan doğalgaz altyapı çalışmaları neden sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Hanak İlçemize verdiğimiz sözü tuttuk” ded.
Vekil Koç açıklamasının devamında ise, “İlçemizde Doğalgaz çalışmalarımız başladı. En kısa sürede tamamlanmasını planladığımız Doğalgaz Hanak’a Hayırlı Olsun. Doğalgazın çekilmesi talimatını veren ve desteklerini esirgemeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar‘a Serhat Ardahan’ım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
ÇİĞDEM KOÇAK


