Dünyanın başına bela olan koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl ekmeğe zam yapmadıklarını açıklayan Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı Adem Namlıgöz, ekmeğe zam yapmadıkları gibi gramajda artışa gittiklerini söyledi.
Ardahan genelinde 37 fırının bulunduğunu açıklayan Başkan Namlıgöz, “Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Mustafa Morkoç’la yaptığımız görüşme neticesinde geçen sene 300 gram ekmek 3,50 TL’den satıyorduk. Bu yıl 400 gram pideyi 4 TL’ye sabitledik. Geçen sene aldığımız un, odun, tuz ve maya fiyatları ile bu sene ki fiyatlar yarı yarıya artmış durumdadır. Giderlerimiz iki katına çıkmıştır. Pandemi nedeniyle halkımıza yardımcı olmak için fırıncı kardeşlerimizle bir araya gelerek ortak bir karar aldık, çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.
Nöbetçi fırın uygulamasının Ramazan ayında sonra devam edeceğini açıklayan Başkan Namlıgöz, ramazan ayı boyunca Ardahan’da tüm fırınların hafta sonu da hizmetlerine devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “En kaliteli ekmek Ardahan’da üretiliyor. Tüm fırınlarımız Sağlık, Tarım, Belediye ve ilgili kurumlar tarafından denetleniyor. Fırınlarımız hijyenik olarak tüm şartları yerine titizlikle getiriyor. Ardahan’da yaklaşık 17 çeşit ekmek üretiliyor, Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı olarak Ardahan halkımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, inşallah bu koronavirus belasından biran önce kurtuluruz. Halkımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesini istiyoruz.”
Köprülü Beldesinde de fırın açılma çalışmalarının sürdüğünü, fırın için mevcut yerin yetersiz olduğunu belirten Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı Adem Namlıgöz, Köprülü Belde Belediye Başkanı Sayın Yücel Akkoç’un önderliğinde Köprülü halkımıza tam teşekküllü bir fırın kazandırmak için planlama çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Ardahan genelinde 37 fırının bulunduğunu açıklayan Başkan Namlıgöz, “Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Mustafa Morkoç’la yaptığımız görüşme neticesinde geçen sene 300 gram ekmek 3,50 TL’den satıyorduk. Bu yıl 400 gram pideyi 4 TL’ye sabitledik. Geçen sene aldığımız un, odun, tuz ve maya fiyatları ile bu sene ki fiyatlar yarı yarıya artmış durumdadır. Giderlerimiz iki katına çıkmıştır. Pandemi nedeniyle halkımıza yardımcı olmak için fırıncı kardeşlerimizle bir araya gelerek ortak bir karar aldık, çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.
Nöbetçi fırın uygulamasının Ramazan ayında sonra devam edeceğini açıklayan Başkan Namlıgöz, ramazan ayı boyunca Ardahan’da tüm fırınların hafta sonu da hizmetlerine devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “En kaliteli ekmek Ardahan’da üretiliyor. Tüm fırınlarımız Sağlık, Tarım, Belediye ve ilgili kurumlar tarafından denetleniyor. Fırınlarımız hijyenik olarak tüm şartları yerine titizlikle getiriyor. Ardahan’da yaklaşık 17 çeşit ekmek üretiliyor, Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı olarak Ardahan halkımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, inşallah bu koronavirus belasından biran önce kurtuluruz. Halkımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesini istiyoruz.”
Köprülü Beldesinde de fırın açılma çalışmalarının sürdüğünü, fırın için mevcut yerin yetersiz olduğunu belirten Ardahan Fırıncılar Derneği Başkanı Adem Namlıgöz, Köprülü Belde Belediye Başkanı Sayın Yücel Akkoç’un önderliğinde Köprülü halkımıza tam teşekküllü bir fırın kazandırmak için planlama çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.