İstanbul Maltepe sahil kenarında bulunan Avşar Kaz Tandır'da 22 yıldır aşçılık yapan Ersin Gökçe, sektördeki başarısı nedeniyle “Aşçılar Kralı” olarak tanınıyor.
Ardahanlı iş insanı ve sosyal medya fenomeni İlter Avşar’ın sahip olduğu avşar kaz tandır restorandın şef aşçısı Ersin Gökçe, aşçılık mesleğine gönül veren genç gurmelere de tavsiyelerde bulundu.
Gazeteci Özkan Karakaya’ya konuşan Gökçe, “Ana mesleğim yöresel tatlar üzerine yeni lezzetleri ortaya çıkarmak. Dünya mutfağı son yıllarda yöresel ve organik ürünlerin yemek sektörüne kattığı tatlarla ön plana çıkmaya başladı. Bende ardahan yöresinin geleneksel tatlarını başta kaz eti olmak üzere birçok lezzeti restoranımızda müşterilerimiz için hazırlıyorum. Bu meslekte başarılı olmak isteyen gençlere tavsiyem azim ve çok çalışmaktır. Bölgemizin birçok yöresel tatları keşfedilmeyi bekliyor” dedi.
İstanbul’un aşçılar kralı Ersin Gökçe’nin ünü Türkiye’nin ileri gelen siyaset ve iş insanlarına hazırladığı yemek menüleriyle ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 3 defa tandırda kaz yemeği yapan Gökçe’nin müdavimleri arasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, NOV HABER Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Yönetmen Talat Bulut ve birçok ünlü isim yer alıyor.
Televizyon programlarının yöresel ürünleri tanıtan birçok yayınına da çıkan aşçılar kralı ersin gökçe Ardahan mutfağına ait lezzetleri dünyaya tanıtmaya devam ediyor.
ÖMER TURAN
