Kutlama programı, Çıldır Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Çelenk sunma programı ardından etkinlikler Kaymakamlık önünde düzenlenen program ile devam etti. Kutlamalara İlçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Folklor, âşık söyleşileri ve türkü dinletisinin yer aldığı programda, düşman işgalinden kurtuluşunun sevinci yaşandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’in mesajı okundu.
Törenlere Çıldır Kaymakam Efe Kılıç, Garnizon Komutanı Murat Avar, Belediye Başkan Vekili Kadim Özay Coşkun, ilçe protokolü, öğrenciler ve Çıldır halkı katıldı.
Partisinin 8.Olağan Kongresi için Ankara’da bulunan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ise mesaj yayınladı.
Başkan Azizoğlu mesajında şunları aktardı, “Güzel Çıldır´ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’ncü yılını kutluyor. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, bedelini bin yıl sonra bir kere daha kanınızla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.
ÇİĞDEM KOÇAK
