15 Şubat Cumartesi günü, Çıldır Gölü üzerinde düzenlenen Altın At Kristal Buz Festivali yoğun ilgiyle başladı. Festivalin yolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, bölgeye gelen ziyaretçiler, bu eşsiz doğa olayını izlemek ve festivale katılmak için adeta akın etti.
Gölün üzerindeki buzların sanatsal bir şekilde şekillendirildiği festival, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Çıldır Gölü'nün bu yılki buz kalitesi, festivalin daha da dikkat çekmesine sebep oldu. Festivalin organizatörleri, katılımcılara güvenli bir etkinlik deneyimi sunmak için gerekli önlemleri alırken, festivalin Çıldır’a ekonomik ve turistik katkı sağlaması bekleniyor.
ÖMER TURAN

Biz de festivale gittik ama gitmez olaydık. O festivali düzenleyenlere sesleniyorum. Milleti oraya toplayıp ne yapmaya çalışıyorsunuz. Araç park a***ı yetersiz. Yol zaten yok. Etkinlik diye düzenli bir şey yok. O kadar reklam yapıyorsunuz çıldır gölüne gelin diye biz de geldik. Oraya gelen insanların maruz kaldığı bu durum çok ayıp ve bu ayıp o işi organize edenlerindir. Hiç bir şey yapamıyorsanız greyderlerle etrafı duzeltin insanların araçlarını park edeceği yer olsun. Oraya çift şeritli yol neden yapılmıyor. Çok mu zor bir durum. Söylenecek çok şey var ama dinleyip çözüm bu*** kimse yok. Çözüm oraya gitmemektir. Insanlara bir araç park yeri bile bulamıyorsanız daha neye gelin diyorsunuz.