Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, belediyenin karşılaştığı mali zorluklarla mücadele etmek ve ilçeye daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Budak, Göle halkına ve basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Budak, yaptığı açıklamada, Göle Belediyesi’nin ilçeyi daha güzel ve yaşanabilir bir yer haline getirmek amacıyla büyük bir çaba sarf ettiğini belirtti. "Göle halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek, iş olanaklarını artırmak ve belediyemizin mali yapısını güçlendirmek için bir dizi projeyi hayata geçirdik" diyen Budak, başlattıkları projelerle Göle’yi daha ileriye taşımak ve halkın yaşam kalitesini yükseltmek için kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti.
Ancak, göreve başladıklarında devraldıkları büyük borç yükü ve mali zorluklarla başa çıkmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Budak, "Belediyemiz geçmişte büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalmış ve bu durum halkımıza sunulan hizmetleri olumsuz etkilemiştir. Şahıs alacakları, iş kazaları sonucu oluşan borçlar ve icralık araçlar gibi pek çok sorunla mücadele etmekteyiz" şeklinde konuştu.
"Taşınmaz satışı ile mali yapıyı güçlendireceğiz"
Başkan Budak, bu mali zorlukların üstesinden gelmek ve halkına daha iyi hizmet verebilmek adına önemli bir karar aldıklarını da duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyeleriyle birlikte, Göle Belediyesi'ne ait Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan iki taşınmazın satışını gerçekleştirme kararı aldıklarını açıkladı. Kazım Karabekir Mahallesi 299 Ada 1 Parsel (6.029,50 m²) ve 299 Ada 2 Parsel (6.000,34 m²) taşınmazlarının satışının, belediyenin finansal durumunu iyileştirecek ve birikmiş borçları ödeyerek daha sağlıklı bir belediye yapısının oluşturulmasına yardımcı olacağını vurguladı.
"Sosyal güvenlik borçları büyüdü"
Açıklamalarına devam eden Başkan Budak, belediyenin sosyal güvenlik borçlarının büyüklüğüne de dikkat çekti. "2010 yılından bu yana biriken sosyal güvenlik ödemelerinin toplam tutarı 24 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Bizim dönemimizde 8 milyon TL’si ödendi. Ancak hala 16 milyon TL’lik bir sosyal güvenlik borcumuz bulunmaktadır. Bu borçların belediye bütçesini olumsuz etkilemesi nedeniyle taşınmaz satışını bir zorunluluk olarak görmekteyiz" diye konuştu.
"Şeffaflık ilkesi ile Göle’ye hizmet etmeye devam edeceğiz"
Başkan Budak, göle belediyesi olarak her zaman şeffaflık ilkesine sadık kalacaklarını belirterek, "Aldığımız kararları halkımıza ve basına duyuruyoruz. Bu süreçte bizlere destek veren tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Göle halkına daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz ve geçmişte yaşanan sıkıntıların bir daha halkımıza yaşatılmaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.
Başkan Budak, Göle halkına gösterdiği anlayış ve destek için teşekkürlerini ileterek, daha aydınlık bir Göle için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
ÇİĞDEM KOÇAK
