Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Serhat Kalkınma Ajansı ve ardahan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası” konulu panele katıldı.
Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezinde düzenlenen ve Kavılca Buğdayının tanıtılmasını amaçlayan panelde tanınan Şefler Türk Mutfak Sanatları Uzmanı (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Şef Ayvaz Akbacak ve alanında uzman akademisyenler tarafından Kavılca Buğdayı’nın faydaları ve üretimde kullanım alanları hakkında sunumlar yaptı.
Programda bir konuşma yapan Vali Hayrettin Çiçek, Kavılca Buğdayının Ardahan için oldukça önemli bir değer olduğunu belirterek, özellikle son yıllarda devlet teşvikleri ile üretim sahasının genişlemeye başladığını ve her yıl daha fazla rağbet gördüğünü dile getirdi. Kavılca buğdayının üretimini artırma ve yaygınlaştırma çabalarının devam ettiğini de vurgulayan Vali Çiçek, tanıtım etkinliğinde emekleri olan kurumlara teşekkür etti.
Tanıtım etkinliği, Milli Egemenlik Parkında Kavılca Mutfak Atölyesi etkinliği ile devam etti. Buradaki etkinlikte Kavılca buğdayından çorba, kaz etli pilav, helva ve çeşitli ürünler pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, kavılca buğdayından yapılan yemekleri elleriyle vatandaşlara ikram ederek tanıtıma destek oldu.
ÇİĞDEM KOÇAK
ARDAHAN
Yayınlanma: 31 Ekim 2024 - 10:17
Ardahan'da Kavılca Buğdayı tanıtım etkinliği düzenlendi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ardahan’ın organik ürünlerinden biri olan kavılca buğdayının tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenledi.
ARDAHAN
31 Ekim 2024 - 10:17