Ardahan'da, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşların işletmelerinde ürettikleri sütler, mandıralar aracılığıyla piyasa koşullarında rekabetçi bir ortamda işleniyor. Ancak, özellikle eritme peyniri olmasına rağmen Kaşar Peyniri adı altında satılan ürünlerle ilgili tüketici sağlığına yönelik endişeler artmaya devam ediyor. Bu durumu engellemek ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kaşar Peyniri ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı.
Müdürlük, özellikle "eritme tuzu" olarak bilinen sitrat ve fosfat tuzlarının kullanıldığı ve Kaşar Peyniri olarak satılan ürünlerin tespitine odaklanmış durumda. Gıda güvenliğini sağlamak ve tüketiciyi yanıltıcı uygulamaların önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerde, ürünlerin etiket bilgileri ve içerik analizleri titizlikle inceleniyor.
Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini sağlamak ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını temin etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, vatandaşlardan şüpheli gördükleri durumları Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmelerini isteyerek, gıda güvenliği konusunda duyarlı olmalarını çağrısında bulundu.
ÖMER TURAN
ARDAHAN
Yayınlanma: 25 Ocak 2025 - 10:18
Ardahan'da kaşar peyniri denetimleri artırıldı
Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kaşar peyniri üzerindeki denetimleri artırdı.
ARDAHAN
25 Ocak 2025 - 10:18
İlginizi Çekebilir