Ardahan Belediyesi, şehirdeki işletmeleri sıkı denetimlerden geçirmeye devam ediyor. Yangın güvenliği, hijyen şartları ve gıda ürünlerine yönelik yapılan bu denetimlerle, vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması hedefleniyor.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in talimatı doğrultusunda, her yıl rutin olarak yapılan denetimler, geçtiğimiz Ocak ayında Bolu Kartalkaya’da yaşanan büyük yangın faciasının ardından daha da sıkılaştırıldı. Bu kapsamda, itfaiye, zabıta ve ruhsat birimlerine bağlı ekipler, şehir genelinde geniş çaplı denetimler gerçekleştiriyor.
Yapılan denetimlerde, işletmelerin yangın güvenliği, hijyen koşulları ve gıda ürünleri ile ilgili eksiklikleri tespit ediliyor. Denetim sırasında tespit edilen aksaklıklar tutanak altına alınarak, işletme sahiplerine gerekli süreler veriliyor ve eksikliklerin giderilmesi sağlanıyor. Böylece, hem halkın güvenliği korunuyor hem de işletmelerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda hizmet vermesi amaçlanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: